Fnac: Απόσυρση παλιών... DVD!

Για την αγορά ισάριθμων Blu-ray, μέχρι τις 13/3

Μία ενδιαφέρουσα - εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον - προσφορά ανακοίνωσε ότι η αλυσίδα καταστημάτων Fnac. Από σήμερα, 19/2, έως και τις 13/3, οι καταναλωτές θα μπορούν να φέρνουν στα καταστήματα τις ταινίες DVD τους και να τις... "αποσύρουν" παίρνοντας σε αντάλλαγμα ένα κουπόνι αξίας 5 ευρώ. Το κουπόνι αυτό θα είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν ως εκπτωτικό για την αγορά είτε μιας ταινίας Blu-ray είτε ακόμη και ενός Blu-ray player. Η προσφορά αφορά φυσικά σε αυθεντικά, εμπορικά DVD που, όπως αναφέρει η Fnac, "κυκλοφορούν στο εμπόριο" και είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχει μία σειρά από όρους και περιορισμούς στην προσφορά της εταιρείας, την οποία μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά στη σχετική σελίδα του Web site της Fnac.

Για τους φίλους και τις φίλες του αθηνόραμαdigital.gr που αναρωτιούνται - όπως και εμείς - αν τα εκπτωτικά κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά, η απάντηση είναι αρνητική. Με άλλα λόγια, δεν προβλέπεται από τους όρους της προσφοράς να "αποσύρει" κανείς π.χ. έξι ταινίες DVD και να λάβει μία ταινία Blu-ray δωρεάν: η έκπτωση ισχύει "ένα προς ένα", με την έννοια ότι η έκπτωση που προέρχεται από την απόσυρση ενός DVD, αξιοποιείται με την αγορά ενός νέου Blu-ray και μόνο.

Με αυτό το δεδομένο, δεν είμαστε ακριβώς βέβαιοι ότι η προσφορά αφορά στους πραγματικούς συλλέκτες DVD: αν κάποιος, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές κι εμείς στο παρελθόν, έχει καταβάλλει π.χ. 25 ή 30 ευρώ για την αγορά ενός αυθεντικού DVD, ενδέχεται να μην θεωρήσει ακριβώς καλή ιδέα να το... "σκοτώσει" για 5 ευρώ, μόνο και μόνο για να... δώσει ακόμη 20 ευρώ και να αγοράσει ένα Blu-ray. Για εκείνους κι εκείνες, ωστόσο, που έχουν στην κατοχή τους έναν αριθμό από ταινίες DVD που δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν, και είχαν ούτως ή άλλως σκοπό να αγοράσουν μερικές συγκεκριμένες ταινίες Blu-ray, η προσφορά της Fnac έχει σαφώς ενδιαφέρον. Βλέποντας και... κρίνοντας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ