Εδώ το καλό Popcorn (Hour)!

Ενδιάμεσο, προσιτό μα ισχυρό, μοντέλο σύντομα

Πριν από αυτό, όλοι όσοι θέλαμε να απολαύσουμε ταινίες υψηλής ευκρίνειας από αυτές που... εχμ... κυκλοφορούν ελεύθερα στο Internet (sic), έπρεπε να επενδύσουμε σημαντικά χρήματα και πολλές ώρες πειραματισμού και ρύθμισης ενός Media Center PC. Μετά, το Popcorn Hour Α-110 της Syabas άλλαξε τα πάντα: player Δικτυακό μεν, αλλά με την απλότητα χρήσης των menu και του τηλεκοντρόλ, έφερε την εικόνα 1080p σε εκατομμύρια σπίτια, φθηνά. Οι κλώνοι που ακολούθησαν πολυάριθμοι από πολλές εταιρείες, πριν από λίγους μήνες μάλιστα κυκλοφόρησε και το σημαντικά αναβαθμισμένο από πλευράς δυνατοτήτων Popcorn Hour C-200. Ως εδώ, όλα super.

Το C-200 όμως κοστίζει πάνω από 350 ευρώ και όχι τα "φιλικά" 150 ή 200 περίπου, επειδή ενσωματώνει χαρακτηριστικά που άλλοι επιθυμούν, άλλοι όχι: οθόνη LCD στην πρόσοψη, δυνατότητα τοποθέτησης Blu-ray drive, θήκη εναλλαγής σκληρού δίσκου, δεύτερη θύρα Serial ATA. Αυτοί που θέλουν το αναβαθμισμένο του hardware (νεότερη και καλύτερη έκδοση του chipset της Sigma Designs που αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση εικόνας και ήχου) αλλά όχι τα προαναφερθέντα; Αυτοί θα έχουν σε λίγες μέρες την επιλογή του A-200, του νέου Popcorn Hour που ακολουθεί τη συλλογιστική χρήσης του Α-110, αλλά δεν στερείται των αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών του C-200.

To Α-200 είναι μικρό σε μέγεθος και συμπαγές (όπως το A-110) και δέχεται στο εσωτερικό του σκληρό δίσκο, όμως στηρίζεται στο νεότερο και καλύτερο chipset, φέρει θύρα Δικτύου ταχυτήτων Gigabit και είναι αναβαθμίσιμο στο νέο περιβάλλον χειρισμού που αναπτύσσει η Syabas (βασισμένο σε τεχνολογία Flash). Το νέο περιβάλλον χειρισμού - που θα διατεθεί μελλοντικά - θα προσφέρει και τη δυνατότητα απόκτησης έξτρα εφαρμογών από το "app store" της Syabas, κάποιων δωρεάν, άλλων επί πληρωμή. Φυσικά παραμένει το εξαιρετικό player όλων ανεξαιρέτως των αρχείων εικόνας και ήχου υψηλής ευκρίνειας που γνωρίζαμε, ικανό να... αντιμετωπίσει ακόμη και άκρως απαιτητικές ταινίες από πλευράς ρυθμού κωδικοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Α-200 δεν είναι το μόνο νέο προϊόν στη σειρά των Popcorn Hour της Syabas. Στη CES 2010 παρουσιάστηκε και το PopBox, το οποίο είναι ένα ακόμη περισσότερο lifestyle σχεδίασης προϊόν, με τις δυνατότητες μεν του Α-110 αλλά με έμφαση στις λειτουργίες set top box και όχι τόσο player (έχει επικεντρωθεί π.χ. στην αναπαραγωγή ταινιών από υπηρεσίες video on demand όπως η Netflix). Το πολύ πιο ενδιαφέρον A-200, πάντως - έστω κι αν είναι λιγότερο όμορφης σχεδίασης - στην ελληνική αγορά θα διατεθεί στην τιμή των 249 ευρώ και παρουσίασή του θα έχουμε το συντομότερο δυνατό. Εν αναμονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ