Dune HD Connect: τα... κάνει όλα!

Το μικρότερο player του κόσμου, με υπογραφή βαρύτιμη

Λόγος πολύς έχει γίνει τους τελευταίους 18 μήνες για τις Smart TV και τις έξτρα δυνατότητες που μπορούν να προσθέσουν σε μία τυπική τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας - το κοινό όμως δείχνει πολύ σταθερότερο ενδιαφέρον για τα διάφορα player που αναλαμβάνουν ν' αναπαράγουν αντί σχετικά μικρού αντιτίμου όλων των ειδών τα αρχεία εικόνας και ήχου που η ίδια η τηλεόραση δεν μπορεί. Η εξέλιξη στις μεθόδους κατασκευής των chip που αναλαμβάνουν αυτή τη δουλειά έχει επιτρέψει τη σμίκρυνση όλου του player - που κάποτε είχε κάποιο μέγεθος, έστω και μικρό - στο χώρο που καταλαμβάνει ένα... USB stick όπως αυτά των υπολογιστών. Και όταν εταιρείες όπως η Dune, που ειδικεύεται στην κατασκευή κορυφαίων τέτοιων multimedia player, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δική της εκδοχή για τέτοιο λιλιπούτειο προϊόν, τότε μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για το εμπορικό ενδιαφέρον της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτής συσκευών!

Το Dune HD Connect, όπως είναι το όνομά του, συρρικνώνει σε περίβλημα ελάχιστα μεγαλύτερο από ένα USB stick περίπου... τα πάντα: και πλήρες media player με υποστήριξη σε αρχεία εικόνας και ήχου υψηλής ευκρίνειας, και κύκλωμα ασύρματης διασύνδεσης ώστε να προσφέρει πρόσβαση σε Δικτυακές υπηρεσίες ή να επικοινωνεί με το τοπικό οικιακό δίκτυο, και υποδοχή καρτών μνήμης microSD, και θύρα USB για σύνδεση με σχετικά stick ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους (που όμως θα πρέπει να έχουν δική τους τροφοδοσία). Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει το Dune HD Connect σε μία διαθέσιμη θύρα HDMI στο πίσω ή πλαϊνό τμήμα της τηλεόρασης και αυτή γίνεται αυτομάτως... όχι μόνο Smart, αλλά πλήρως multimedia.

Η συσκευή είναι όντως εντυπωσιακά μικρή και η Dune HD υποστηρίζει ότι η απόδοσή της κινείται στα ίδια επίπεδα με αυτά των - πολύ μεγαλύτερων σε μέγεθος - αυτόνομων media player της εισαγωγικής και μέσης κατηγορίας της. Υπάρχει μάλιστα και μία ακόμη καλύτερη "έκδοση" του Dune HD Connect, η οποία προσφέρει όσα και η προαναφερθείσα, αλλά βασίζεται σε θύρα HDMI 1.4, υποστηρίζει αναπαραγωγή περιεχομένου 3D και ασύρματη διασύνδεση με συσκευές όπως smartphones και tablets μέσω του πρωτοκόλλου MHL (Mobile High-Definition Link). Και οι δύο εκδόσεις θα διατεθούν στην αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα, σε τιμή που η Dune HD δεν ανακοίνωσε - οι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital, πάντως, μπορούν να είναι σίγουροι πως θα κοστίζει περισσότερο π.χ. από τα €100 που ζητούν τα αντίστοιχα stick που κυκλοφορούν εδώ και κάποιο καιρό βασισμένα σε Android. Αμέσως μόλις καταστεί εφικτό, θα καταθέσουμε τις εντυπώσεις μας από το Dune HD Connect. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ