CES 2010: Sony

Μπροστά, με σημαία... το 3D!

Όλα τα καλά... σε αυτόν που περιμένει: η Sony ως όμιλος συνολικά έπρεπε να αλλάξει δομή, νοοτροπία και προσανατολισμό για να προχωρήσει μπροστά, κάτι που το έβλεπαν τόσο τα στελέχη της, όσο και οι δημοσιογράφοι και τα εμπορικά της κανάλια στην προ (Sir) Howard Stringer εποχή. Χρειάστηκαν τρία χρόνια, όχι εύκολα για τον ιαπωνικό κολοσσό, κάτω από την αυστηρή καθοδήγηση του πρώτου και μόνου της... μη Ιάπωνα διευθύνοντα συμβούλου. Η αναμονή, όμως, ολοφάνερα άξιζε τον κόπο: το Blu-ray βρίσκει σταδιακά το δρόμο του στην ευρύτερη αγορά, το PlayStation3 διευρύνει τη δική του βάση γοργά και κερδίζει σε ποιοτικά στοιχεία, τα Walkman να "κοιτούν στα μάτια" τα iPod. Και, αν κρίνει κανείς από τα όσα επέδειξε η Sony στην έκθεση CES που μόλις ολοκληρώθηκε, ο ιαπωνικός κολοσσός ετοιμάζεται για εντυπωσιακό come-back το 2010, μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία του.

Σε ρόλο... πολιορκητικού κριού, φυσικά, η προβολή εικόνας 3D. Στη CES η Sony επιβεβαίωσε εμφατικά την πρόθεσή της να διακριθεί ως πρωταγωνίστρια στην προώθηση 3D ψυχαγωγικού υλικού στο ευρύτερο κοινό, αξιοποιώντας την προνομιακή θέση που έχει στην αγορά τόσο ως κατασκευάστρια προϊόντων hardware, όσο και ως παραγωγός ταινιών, games και μουσικής. Στο πλαίσιο της έκθεσης ανακοίνωσε νέες συσκευές προβολής και αναπαραγωγής 3D εικόνας, αλλά και τις πρώτες της ταινίες και games που θα δώσουν νόημα στις συσκευές αυτές. Σε αυτό το χρονικό σημείο, αν και η Panasonic ακολουθεί από κοντά, η Sony δείχνει να είναι η εταιρεία που πιστεύει περισσότερο στην στερεοσκοπική προβολή 3D - και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στηρίζει την πίστη της αυτή με γκάμα προϊόντων και από νωρίς, καθώς το κοινό θα χρειαστεί παραδείγματα και προτάσεις για την τεχνολογία της 3D εικόνας από την άνοιξη και μετά.

Στις συσκευές αναπαραγωγής: το BDP-S770 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το "εξελιγμένο καταναλωτικό" Blu-ray player της ιαπωνικής εταιρείας για φέτος, καθώς εμφανίζεται όχι μόνο πάνοπλο σε λειτουργίες και δυνατότητες, αλλά και το πρώτο ικανό να αναπαράγει 3D Blu-ray (μένει να δούμε αν θα ανακοινωθεί από το Μάρτιο και μετά αντίστοιχη "ναυαρχίδα" για τη σειρά ES). Τα BDP-S570 και BDP-S370 είναι τα ένα και δύο "κλικ πιο κάτω" μοντέλα, όλα όμως προσφέρουν ασύρματη διασύνδεση και αναπαραγωγή πολυμέσων από αποθηκευτικά μέσα USB εξ ορισμού. Στα ολοκληρωμένα συστήματα home cinema (τα λεγόμενα home theatre in a box), η πρώτη πρόταση που μπορεί να αναπαράγει 3D Blu-ray είναι το υπερπλήρες BDV-IZ1000W, συνοδευόμενο από τα στερούμενα αυτής της δυνατότητας αλλά επίσης βελτιωμένα BDV-E870 και BDV-E970, που αντικαθιστούν παρόντα μοντέλα με δύο και τέσσερα ηχεία αντίστοιχα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ