Β&W Home Theatre 685

Πολυτέλεια για... κοινούς θνητούς

Είδος: Σετ ηχείων
Τιμή: €1799,00

Εταιρία: Bowers&Wilkins
Διανομή: Avidex

Μερικά ονόματα αποτελούν αυτό που λέμε "εγγύηση" στο χώρο τους, δημιουργώντας ποιοτικά προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες ακόμη κι αν έχουν καθιερωθεί για μερικές συγκεκριμένες. Ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία ονομάτων ανήκει και της B&W στην αγορά των ηχείων για home cinema, φυσικά, με πολλές δεκάδες κορυφαία προϊόντα στο ενεργητικό της όλα αυτά τα χρόνια (και πασίγνωστη για τη σειρά των Nautilus, των πανάκριβων αλλά κορυφαίων "φετίχ" για κάθε μουσικόφιλο). Η εταιρεία διαθέτει εδώ και κάποιο καιρό ανανεωμένες προτάσεις για πάμπλουτους, για ευκατάστατους, αλλά και - ευτυχώς - για... κοινούς θνητούς: στο κοινό των τελευταίων απευθύνεται το σετ των 685, τα θεωρητικά "μικρότερα" της σειράς 68x, που περιλαμβάνει τα νεότευκτα 684 και τα φημισμένα 683.

Τα 685 ανήκουν στην κατηγορία των ηχείων που μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφι ή να στηριχθούν σε τοίχο, αφού κανένας από τους πέντε δορυφόρους του δεν είναι επιδαπέδιος (στην περίπτωση όμως που ο κάτοχός τους θέλει να τους μετατρέψει σε τέτοιους η B&W προσφέρει ειδικές βάσεις, εξαιρετικά ποιοτικής κατασκευής). Διατίθενται σε σώμα χρώματος μαύρου ή διαφόρων τόνων του καφέ - η πρόσοψη είναι πάντοτε σε μαύρο βέβαια - και το design τους είναι "σπαρτιάτικο" ίσως, αλλά "επιβάλλεται στο χώρο" με τις απλές γραμμές και την τολμηρά ευδιάκριτη τοποθέτηση του πλαισίου για κάθε μικρό αλλά αποτελεσματικότατο tweeter των δορυφόρων. Το διακοσμητικό αυτό πλαίσιο απουσιάζει προφανώς από το subwoofer που, στην ίδια θέση, φιλοξενεί απλώς το λογότυπο Bowers & Wilkins.

Αν και... "καταναλωτικών" (όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί για προϊόν B&W) προσανατολισμών, το συγκεκριμένο σετ δεν στερείται τεχνολογιών που έχουν όχι μόνο αποδείξει την αξία τους με το χρόνο, αλλά χαρακτηριστεί ως "σημείο αναφοράς" στην κατασκευή μοντέρνων ηχείων για home cinema. Έτσι, τα 685 "δανείζονται" από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας το διάσημο κωνικό σχήμα του ηχείου μέσων συχνοτήτων, αλλά και το ίδιο υλικό (ινών kevlar), ενώ τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και η ποιότητα κατασκευής της καμπίνας περιορίζουν το πρόβλημα της ανεπιθύμητης αντίχησης σε εντυπωσιακό βαθμό (ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν του το περιορισμένο μέγεθός της). Με την extra στήριξη των βάσεων, άλλωστε, είναι εφικτό να περιοριστούν στο απειροελάχιστο και οι όποιοι κραδασμοί θα μπορούσαν να έχουν δυσμενείς συνέπειες στην απόδοση του ήχου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ