Ακριβές LCD vs προσιτές LCD

Είναι "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις" στις LCD ή... μήπως όχι;

Στο στρατόπεδο των plasma συνεχίζουν να ανήκουν μερικές από τις καλύτερες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας της αγοράς - και προσωπικές μας αγαπημένες - όμως... κακά τα ψέματα: ποσοστιαία, οι προτάσεις που θα κατακλύσουν τα καταστήματα τα Χριστούγεννα ανήκουν στο στρατόπεδο των LCD. Πλησιάζοντας, δε, στην εορταστική περίοδο, οι φίλοι και οι φίλες του αθηνόραμαdigital.gr θα αρχίσουν να συναντούν ολοένα και περισσότερες προσφορές σε δελεαστικές τιμές. Είναι φυσιολογικό, αναμενόμενο και, εν μέρει, σωστό και επιθυμητό. Αυτό που δεν βοηθά στις επιλογές των καταναλωτών είναι η πολύ μεγάλη γκάμα των μοντέλων και, ακόμη περισσότερο, η μεγάλη χρηματική διαφορά ανάμεσα στα "προσιτά" μοντέλα (αυτά που μπαίνουν συχνότερα στις προσφορές) και τα "κορυφαία" μοντέλα (των οποίων η υψηλή τιμή σπάνια μειώνεται). Αναφερόμαστε σε διαφορές της τάξης των... 800, 1000 ή και 1500 παραπάνω ευρώ στις ίδιες διαγωνίους, ποσό αρκετό για να αγοραστεί ακόμη μια αξιοπρεπής τηλεόραση HD!

Το γεγονός, αργά ή γρήγορα, οδηγεί στην εξής απλή ερώτηση: τί ακριβώς αγοράζει κανείς όταν επιλέγει τα ακριβότερα μοντέλα και τί στερείται όταν προτιμά τα φθηνότερα;

Το αθηνόραμαdigital.gr έκανε μία μικρή έρευνα αγοράς, συσχετίζοντας μεταξύ τους μοντέλα διαγωνίων 42 και 50/52 ιντσών από διάφορους κατασκευαστές. Επικεντρωθήκαμε στις τηλεοράσεις ανάλυσης 1080p - η οποία μέσα στο 2010 θα καθιερωθεί οριστικά - και συγκρίναμε τιμές πώλησης από μεγάλα online καταστήματα τα οποία έχουν και φυσική παρουσία. Τα συμπεράσματα; Σε γενικές γραμμές, τα παρακάτω.

Οι ευκολότερες απαντήσεις στην ερώτηση "τί περισσότερο αγοράζει κανείς στα ακριβότερα μοντέλα" είναι τρεις, από τις οποίες όμως μας ενδιαφέρει ως επί το πλείστον η τρίτη: design, εξοπλισμός και ποιότητα εικόνας. Κατά μία έννοια - και γενικά μιλώντας - τα τρία αυτά στοιχεία είναι συνυφασμένα, αφού όσο υψηλότερου επιπέδου εικόνα προσφέρει μια τηλεόραση, τόσο πιο όμορφη και καλύτερα εξοπλισμένη τείνει να είναι. Οπότε... πιο συγκεκριμένα: σε ποιά πράγματα υπερέχουν οι ακριβότερες τηλεοράσεις high definition τεχνολογίας LCD από τις φθηνότερες; Καταμετρούμε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ