Windows 7: Tα συμπεράσματα

Επιβεβλημένη αναβάθμιση, λοιπόν;

Έχοντας καλύψει το αθηνόραμαdigital.gr όλες τις πτυχές που συνθέτουν την εικόνα της νέας έκδοσης των Windows, ήλθε και η ώρα του... διά ταύτα. Προτείνουμε την αγορά των Windows 7 ή όχι; Ποιά έκδοση είναι αυτή που θεωρούμε ως καλύτερη για την μεγάλη πλειοψηφία του κοινού; Πώς στέκονται τα Windows 7 απέναντι στις νέες εκδόσεις των αντιπάλων τους, το OS-X Snow Leopard και το Ubuntu Linux 9.10; Και, ολοκληρώνοντας, ποια είναι η θέση των Windows στην αγορά αυτή τη στιγμή και ποιός ο ρόλος που πρέπει να παίξουν τα επόμενα χρόνια;

Ξεκινώντας από τα... εύκολα: ναι, τα Windows 7 είναι εκείνη η έκδοση στην οποία αξίζει να επενδύσει κανείς για τα επόμενα χρόνια. Όσοι αγόρασαν PC με Windows Vista μετά τον Ιούλιο, καθώς κι όσοι αγοράζουν PC αυτές τις μέρες και μετά, θα λάβουν τα Windows 7 ούτως ή άλλως δωρεάν - οπότε θέμα γι' αυτούς δεν τίθεται. Η ερώτηση αφορά, στην ουσία, τους κατόχους υπάρχόντων Η/Υ με Windows XP... και γι' αυτούς η απάντηση είναι επίσης καταφατική, χωρίς κανέναν δισταγμό. Απλώς, επειδή δεν υποστηρίζεται η απευθείας αναβάθμιση από XP σε 7, θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για την μεταφορά των δεδομένων τους στα νέα Windows και την εκ νέου εγκατάσταση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν. Οι όποιες διαδικασίες, ωστόσο, αξίζουν τον κόπο: το ίδιο PC με Windows 7 θα είναι σε θέση να κάνει περισσότερα πράγματα. Τόσο απλά.

Όσον αφορά στις διαθέσιμες εκδόσεις - αφού η Microsoft έκρινε και αυτή τη φορά σκόπιμο να διαθέσει 4 διαφορετικές αντί για μία ενοποιημένη - η απάντηση είναι και πάλι εύκολη για το κοινό του αθηνόραμαdigital.gr: Windows 7 Home Premium και τίποτε άλλο. Κανένας οικιακός χρήστης δεν θα αποκτήσει PC με δύο επεξεργαστές και περισσότερα από 16 GB μνήμης σύντομα,ό ενώ πανελάχιστοι είναι αυτοί που θα χρειαστούν διγλωσσικό περιβάλλον εργασίας ή κρυπτογράφηση ολόκληρων σκληρών δίσκων, για να προτιμήσουν π.χ. τα Ultimate. Η διαφορά στα χρήματα ανάμεσα στα τελευταία και τα Home Premium (100 ευρώ περίπου) απλώς δεν δικαιολογείται, κατά την άποψή μας. Οι power users μεταξύ μας θα διαφωνήσουν ίσως, αλλά, υπενθυμίζουμε, μιλούμε για την πλειοψηφία του κοινού εδώ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ