Windows 10: έτοιμα για τους κατασκευαστές PC

Εγκρίνεται η τελική τους έκδοση από τη Microsoft, περαιτέρω ενημερώσεις και έως τις 29/7

Η φημολογία ήταν έντονη και, έτσι... για αλλαγή, η φημολογία επαληθεύεται: το καινούργιο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 10, θα διατεθεί (όπως έχουμε εξηγήσει) στους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τις δοκιμαστικές προεκδόσεις του στις 29/7. Πριν από αυτούς, ωστόσο, θα τα λάβει ένας αριθμός κατασκευαστών για να έχει στα ράφια των καταστημάτων στο τέλος του μήνα συσκευές με τα νέα Windows προεγκατεστημένα - και η έκδοση αυτή είναι ιστορικά γνωστή ως RTM (release to manufacture) και θεωρείται "τελική". Πολλαπλές πηγές αναφέρουν πως η έκδοση αυτή και η έκδοση 10240 που μόλις διοχετεύθηκε στους ανθρώπους που εγκαθιστούν τις προεκδόσεις των Windows 10 είναι η ίδια: κοινώς, η ανάπτυξη των καινούργιων Windows έχει φτάσει στο σημείο που η Microsoft αισθάνεται πλέον αρκετή αυτοπεποίθηση για να θεωρήσει το προϊόν κατάλληλο για κυκλοφορία.

Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε δεν έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση από τον κολοσσό του Redmond αλλά, με δεδομένο τον διαφορετικό τρόπο που εξελίσσονται πλέον τα Windows, ίσως δεν... υπάρξει καν τέτοια. Οι προγραμματιστές της αμερικανικής εταιρείας συνεχίζουν να βελτιστοποιούν τον κώδικα του νέου λειτουργικού και να παράγουν ενημερώσεις, τις οποίες θα χρειαστεί να λάβουν μέσω Internet στις 29/7 ακόμη και οι καταναλωτές που θα αγοράσουν PC με τα Windows 10 προεγκατεστημένα. Οι Lenovo, Dell, HP και Acer θα προσφέρουν τελικά στην αμερικανική αγορά συμβατικά PC, υβριδικά PC και tablets με τα καινούργια Windows στις 29/7 (ενώ υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες σχετικές αρχικά), έστω κι αν τα μοντέλα δεν θα είναι πολλά σε αριθμό.

Στην ελληνική αγορά, βέβαια, με την πολιτική και κοινωνική κατάσταση ως έχει, δεν είναι... ιδιαιτέρως πιθανό να έχουμε τις ίδιες επιλογές στις 29/7: τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι συναρμολογητές PC στην Ελλάδα δείχνουν, για την ώρα, ικανοποιημένοι με την απλή προώθηση παρόντων PC ως "δικαιούχων δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10". Αυτό ισχύει ούτως ή άλλως για οποιονδήποτε άλλο Η/Υ στηρίζεται σε Windows 7/8.1, βέβαια, οπότε όλοι αυτοί οι χρήστες, παρόντες και μελλοντικοί, θα λάβουν τα Windows 10 στις αρχές Αυγούστου. Η αλήθεια είναι, μεταξύ μας, πως δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο το DVD με τα Windows 10 σε εγκαταστάσιμη μορφή που θα λάβουν οι κατασκευαστές να μην... βρει το δρόμο του όλως τυχαίως στην παγκόσμια Δικτυακή θάλασσα των torrents μέχρι τις 29/7, όμως η Microsoft μπορεί να έχει υλοποιήσει κάποιου είδους ασφαλιστική δικλείδα που να καθιστά την εγκατάστασή τους ανέφικτη έως το τέλος του μήνα. Όπως πάντα, ίδωμεν. Σύντομα, πια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ