Windows 10: διαθέσιμη η έκδοση 1909

Χωρίς αξιοσημείωτες προσθήκες ή νέες δυνατότητες, ελπίζουμε και χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα

Πιστή στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει από το καλοκαίρι - όχι και σε οποιαδήποτε... λογική ονομασίας των αναβαθμίσεών της βέβαια - η Microsoft μόλις διέθεσε στο ευρύ κοινό την νεότερη ενημέρωση των Windows 10, την υπ' αριθμόν 1909 που η ίδια αποκαλεί "November 2019 Update". Αποκαλούμε αυτήν την αναβάθμιση "ενημέρωση" γιατί αυτό είναι ουσιαστικά: δεν φέρνει καμία σημαντική προσθήκη ή αλλαγή στο προσκήνιο, αντιθέτως υπόσχεται "γενικές βελτιώσεις στην σταθερότητα και στην ταχύτητα λειτουργίας του συστήματος". Ορισμένες "ρυθμίσεις" που έχουν γίνει π.χ. στον τρόπο εμφάνισης των ειδοποιήσεων (notifications) ή στα αποτελέσματα αναζητήσεων μέσω του File Explorer αξίζουν... οριακά αναφοράς.

Απείρως σημαντικότερο, αντίθετα, θ' αποδειχθεί το αν και κατά πόσο η Microsoft μπορεί αυτήν την φορά να κρατήσει την υπόσχεσή της για προσήλωση στην ποιότητα των αναβαθμίσεων που προσφέρει για τα Windows 10. Με την εταιρεία να εστιάζει σε άλλα πλέον πράγματα και όχι στο λειτουργικό της σύστημα, ο έλεγχος ποιότητας των τελευταίων τριών τέτοιων αναβαθμίσεων δεν κινήθηκε σε επίπεδα αποδεκτά και η πληθώρα μικρών και μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν δημιούργησε εύλογα κλίμα δυσαρέσκειας τόσο στα μέσα ενημέρωσης που την καλύπτουν, όσο και στην πελατειακή βάση της Microsoft. Το πλέον... αξιοσημείωτο με την έκδοση 1909 των Windows 10 θα θέλαμε να είναι το εξής απλό: να μην χρειαστεί να ξανασχοληθούμε με αυτό, με άλλα λόγια να μην δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαμε ήδη αναβαθμίσει τέσσερα PC (δύο desktop και δύο laptop) στην έκδοση 1909 των Windows 10 χωρίς κανένα θέμα, γρήγορα και με μία επανεκκίνηση. Ίσως είναι ενδεικτικό, αλλά προφανώς απειροελάχιστο δείγμα για τα εκατοντάδες εκατομμύρια PC που στηρίζονται σε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows 10 - αν λοιπόν αισθάνεται κανείς... δισταγμό να εγκαταστήσει την ενημέρωση αυτή άμεσα και προτιμά να περιμένει για να διαπιστώσει αν θα αναφερθούν τις πρώτες ημέρες σημαντικά προβλήματα από το κοινό, δεν θα μπορούσαμε να τον παρεξηγήσουμε. Για όλους τους υπόλοιπους μία επίσκεψη στην περιοχή Update & Security των Settings και ενεργοποίηση του μηχανισμού Windows Update, αρκεί. Επόμενος σταθμός, όπως όλα δείχνουν σημαντικότερος από πλευράς χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, η αναβάθμιση της άνοιξης 2020. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ