Sony, για... εκρηκτικές μπαταρίες!

Πολλά είναι μεν τα κωμικά και τραγικά που συμβαίνουν γύρω από προϊόντα της Sony τους τελευταίους 24 μήνες - τα περισσότερα έχοντα την ίδια υπεύθυνη - όμως ένα τουλάχιστον τέτοιο "θέμα" ελπίζαμε ότι δεν θα το... ξαναβρίσκαμε μπροστά μας. Ας έχουμε καινούργιους λόγους να γκρινιάζουμε, βρε αδελφέ! Η ιαπωνική εταιρεία όμως έχει άλλη άποψη και, με πρόσφατη ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε την ανάκληση 100.000 και πλέον φορητών υπολογιστών (κατασκευής Toshiba και Helwett Packard) που χρησιμοποιούν μπαταρίες Sony. Ο λόγος: μεγάλη πιθανότητα υπερθέρμανσης και... έκρηξης των μπαταριών αυτών, με προφανείς κινδύνους για τους κατόχους των εν λόγω laptop!

Φίλοι και φίλες της στήλης που παρακολουθούν για χρόνια την αγορά της πληροφορικής, πιθανώς θα θυμούνται το αντίστοιχο πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο του 2006, με τις... εκρηκτικές μπαταρίες της Sony για φορητούς υπολογιστές να έχουν δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα: 9.6 εκατομμύρια laptop είχε ανακαλέσει η ίδια η εταιρεία τότε, κίνηση που είχε κοστίσει σχεδόν 360 εκατομμύρια δολάρια. Ε, από την ίδια βιομηχανία κατασκευής μπαταριών, τρία χρόνια μετά, είχαμε δεύτερη... εκρηκτική παρτίδα προφανώς. Εκπρόσωπος της Sony επιβεβαίωσε ότι λόγω αυτής έχουν ήδη αναφερθεί 40 περιπτώσεις υπερθέρμανσης, σε πολλές από τις οποίες τα laptop άρπαξαν φωτιά (!) και σε τέσσερις από τις οποίες οι χρήστες τους υπέστησαν ελαφράς μορφής εγκαύματα. Oops.

Η ανακοίνωση της Sony, αξίζει να σημειωθεί, έρχεται μερικές μόλις εβδομάδες μετά την ανάκληση από την ίδια 438.000 φορητών Vaio για τους ίδιους λόγους. Και τα laptop στα οποία αφορά η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν μεν κατασκευής Toshiba και HP, μπαταρίες της Sony όμως χρησιμοποιούν και laptop της Dell, της Lenovo και της Acer. Όταν γράφαμε στα άρθρα μας ότι "θέλουμε φορητούς υπολογιστές με εκρηκτικές επιδόσεις" ή ότι "στο Crysis πήραν φωτιά τα κυκλώματα", δεν το εννοούσαμε κυριολεκτικά, μαμά Sony...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ