Razer Hydra

Χειρισμός ανίχνευσης κίνησης σε PC. Επιτέλους!

Είδος: Χειριστήρια (PC)
Φορμά: PC
Τιμή: €139,00

Εταιρία: Razer
Διανομή: Zegetron

Το γεγονός ότι ο χειρισμός με ανίχνευση κίνησης δεν ήταν πραγματικά "εφεύρεση" της Nintendo, ομολογουμένως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν το Wii αυτό που έφερε στην αντίληψη του παγκόσμιου κοινού αυτήν την προσέγγιση. Αλλά... κακά τα ψέματα: από τη μία όλοι θα θέλαμε o χειρισμός του Wiimote/Wiimote Plus να ήταν ακριβέστερος, από την άλλη όλοι θα θέλαμε να παίξουμε games με αυτόν τον τρόπο μεν, αλλά με πολύ καλύτερα γραφικά απ' αυτά που μποτρεί να προσφέρει το Wii. Ε, η Razer - εταιρεία που ειδικεύεται εδώ και χρόνια στα ποιοτικά περιφερειακά για Η/Υ - δίνει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία στους PC gamers, με την ιδιόρρυθμη πρόταση της: το Hydra. Και "στοχεύει" σχεδόν άψογα!

Αν θέλει να είναι κάποιος απόλυτα ακριβής (και φυσικά ειλικρινής), το Hydra δεν είναι το επακριβές αντίστοιχο ενός Wiimote ή ενός PlayStation Move Controller για έναν απλό και προφανή λόγο: δεν είναι ασύρματο. Τα δύο χειριστήρια που το απαρτίζουν - ναι, δύο - συνδέονται με τη βάση που έχει και το ρόλο δέκτη, μέσω δύο λεπτών καλωδίων. Αυτά είναι μεν επαρκή σε μήκος, ο όλος σχεδιασμός ωστόσο του περιφερειακού φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί: όχι όπως το Wiimote, με τον παίκτη όρθιο μπροστά σε μία μεγάλη τηλεόραση δηλαδή, αλλά ως χειριστήριο για PC, με τον παίκτη καθισμένο μπροστά στον υπολογιστή του. Η διαφορά είναι σημαντική στο... φαίνεσθαι, πρακτικά ωστόσο η "αίσθηση" του χειρισμού είναι παρόμοια. Με το Hydra, από πολλές απόψεις, καλύτερη - και δεν μιλάμε για την... άνεση της πολυθρόνας μόνο.

Ο λόγος είναι απλός: τόσο λόγω καλύτερης τεχνολογίας, όσο και λόγω της ενσύρματης επικοινωνίας ανάμεσα στα χειριστήρια και τη βάση, δεν υπάρχει καμία - και όταν λέμε καμία, εννοούμε καμία - καθυστέρηση στα "αντανακλαστικά" του Hydra. Και μάλιστα χωρίς ο έλεγχος να στερείται τίποτε σε ακρίβεια. Με άλλα λόγια, η κίνηση του παίκτη "μεταφράζεται" σε ενέργεια επί της οθόνης ακαριαία (το περίφημο 1:1), αλλά παράλληλα η στόχευση γίνεται με τρόπο αξιόπιστο, επειδή η βάση "αντιλαμβάνεται" κίνηση του περιφερειακού σε επίπεδο μετατόπισης 1 χιλιοστού ή/και κλίσης 1 μοίρας (!). Ο προσεγμένος σχεδιασμός, τα ποιοτικά υλικά και η γενικότερη ποιότητα κατασκευής των χειριστηρίων, δε, βοηθούν με τον τρόπο τους ώστε η αίσθηση του χειρισμού συνολικά να είναι ένα, δύο ή και... περισσότερα "κλικ πιο πάνω" από την αντίστοιχη ενός Wiimote. Έτσι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ