Περισσότερες πηγές ενημέρωσης

Γιατί η γνώση, είναι... ασφάλεια!

Το αφιέρωμά μας κάλυψε, σε γενικές γραμμές, όλα όσα οφείλει να γνωρίζει κάθε χρήστης του Internet, νεαρός ή ενήλικας, προκειμένου να είναι ασφαλής. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν όμως να αναφερθούν τα πάντα, ενώ νέα πράγματα για ένα θέμα τόσο μεγάλο όσο η ασφάλεια στο Internet προκύπτουν - όπως είναι φυσικό - συνεχώς.

Η ενημέρωση λοιπόν με πρωτοβουλία και των ίδιων των χρηστών, μικρών και μεγάλων, είναι κάτι που προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε μία σειρά από πρόσθετες πηγές απ' όπου οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να αντλήσουν περαιτέρω πληροφόρηση για το ζήτημα της ασφάλειας στο Internet. Ο κατάλογος αυτός με τον καιρό θα εμπλουτίζεται, ώστε να δημιουργηθεί ένα κεντρικό σημείο αναφοράς για το θέμα, διαθέσιμο οποιαδήποτε στιγμή σε όλους. Η γνώση, στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο δύναμη. Είναι και ασφάλεια!



SaferInternet.org: Το portal της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την ασφάλεια στο Internet, με συχνή ανανέωση και άφθονο υλικό. Για όσους κι όσες έχουν άνεση με τ' αγγλικά, ίσως ο Νο1 προορισμός για πληροφόρηση σχετικά με το θέμα.

SaferInternet.gr: η ελληνόγλωσση, μικρότερη σε έκταση αλλά με ποιοτικό περιεχόμενο, εκδοχή του ευρωπαϊκού portal. Παρέχει επαρκή κάλυψη των βασικών ζητημάτων της ασφάλειας στο Internet, καθώς και μερικά ενδιαφέροντα φυλλάδια σε ηλεκτρονική μορφή (από εδώ) που μπορεί να προμηθευτεί οποιοσδήποτε δωρεάν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ