Kingston: εξελιγμένοι νέοι δίσκοι SSD

Για κατόχους PC που χρησιμοποιούν απαιτητικές εφαρμογές ή/και παίζουν games - λεπτομέρειες

Εν έτει 2015 είναι ολοφάνερο πως η κατηγορία των δίσκων τεχνολογίας SSD όχι μόνο είναι πλέον αρκετά ώριμη ώστε αυτοί να αφορούν στην ευρύτερη καταναλωτική αγορά - και όχι μόνο στους έμπειρους χρήστες PC - αλλά έχει περάσει και στον δεύτερο ή και τρίτο "κύκλο" της: αυτόν, δηλαδή, κατά τον οποίο χρήστες που χρησιμοποιούσαν ήδη την πρώτη ή δεύτερη γενιά δίσκων SSD αναζητούν πλέον νέα μοντέλα, ταχύτερα, καλύτερα και μεγαλύτερα σε χωρητικότητα, για να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα. Η Kingston ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκε στην προώθηση δίσκων SSD και η τεχνογνωσία της στην κατηγορία είναι μεγάλη - γι' αυτό και η κυκλοφορία εκ μέρους της νέων μοντέλων SSD, ειδικά προτάσεων που αφορούν στο πλατύ κοινό και όχι τους εξειδικευμένους χρήστες με πάρα πολύ υψηλές απαιτήσεις, είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Αυτού ακριβώς του είδους το νέο μοντέλο SSD προωθεί και στην ελληνική αγορά αυτές τις μέρες η Kingston. Το όνομά του: HyperX Savage.

Πρόκειται για το μοντέλο που αντικαθιστά, ουσιαστικά, τους δίσκους HyperX 3K της εταιρείας - τους "μέσου προς ανώτερου" επιπέδου αν δεχθούμε πως οι V300/310 είναι οι "εισαγωγικοί", οι Fury οι "μέσου" επιπέδου και οι Predator οι "ανώτατου". Οι HyperX 3K όχι μόνο μάς είχαν αφήσει άριστες εντυπώσεις στη σχετική αξιολόγηση, αλλά δηλώνουμε άκρως ικανοποιημένοι και από την καθημερινή τους χρήση επί τρία χρόνια σχεδόν - το ίδιο άλλωστε ισχύει, για το ίδιο χρονικό διάστημα, και για τους V200, προκατόχους των V300/V310 που τοποθετεί η Kingston σε προσιτές τιμές στην αγορά. Δεν έχουμε λοιπόν κανένα λόγο να περιμένουμε κάτι λιγότερο από τους ολοκαίνουργιους Savage, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν τόσο συμβατότητα με την πλήρη ταχύτητα της έκδοσης 3 του προτύπου SATA (με θεωρητική ταχύτητα έως και 6 Gb το δευτερόλεπτο), όσο και νέο chip ελέγχου, τεσσάρων πυρήνων και οκτώ καναλιών για ταχύτερη και απροβλημάτιστη διαμεταφορά δεδομένων κάθε είδους.

Οι HyperX Savage διακρίνονται από μοντέρνα, επιθετικά αλλά καλαίσθητα σχεδιασμένο περίβλημα, καθώς και από πολύ μικρό πάχος: μόλις 7 χιλιοστά, κατάλληλο για τοποθέτηση σε οποιοδήποτε desktop ή laptop PC. Διατίθενται σε χωρητικότητες των 120, 240, 480 και 960 GB, όλες εκ των οποίων σημειώνουν ταχύτητες ανάγνωσης δεδομένων που κυμαίνονται στα 520 ΜΒ το δευτερόλεπτο και όλες - πλην της μικρότερης - ταχύτητες εγγραφής που κυμαίνονται στα 500 ΜΒ το δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο. Με αυτές τις επιδόσεις, οι Savage θα ανταποκριθούν θεωρούμε με άνεση στις προσδοκίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών Η/Υ που θέλουν το σύστημά τους να μην επιβραδύνεται κατά τη λειτουργία πολλών προγραμμάτων ταυτόχρονα, κατά την αξιοποίηση απαιτητικών εφαρμογών και βέβαια όλων των σύγχρονων, εντυπωσιακών PC games. Τον νέο δίσκο SSD της Kingston, καθώς και τον... μεγαλύτερο και ταχύτερο αδελφό του, τον HyperX Predator, θα τον έχουμε σύντομα στη διάθεσή μας για αναλυτική παρουσίαση και αξιολόγηση. Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ