IFA 2012: Samsung

Με έμφαση στα Windows 8

Στην πιο ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή τεχνολογική έκθεση, την IFA, δεν θα μπορούσε παρά να έχει δυναμική παρουσία και η Samsung - η οποία μπορεί μεν να υπέστη πρόσφατα δικαστική ήττα από την Apple (κι ας μην είναι ακριβώς ουσιαστική τελικά), όμως δεν δείχνει να παρεκκλίνει καθόλου από τη σταθερή παρουσίαση νέων προϊόντων σε μία πλειάδα από κατηγορίες. Οι κυριότερες εκ των οποίων, αξίζει να σημειωθεί, είναι... εκ των πραγμάτων αυτές όπου η Samsung επιδιώκει να αποσπάσει μερίδιο από την Apple!

Συγκεκριμένα, λοιπόν: παρά το γεγονός ότι πάρα πολύς κόσμος (ανάμεσά τους κι εμείς) είχαν αμφιβιλίες σχετικά με την εμπορική επιτυχία του Galaxy Note, η "μεγάλη για smartphone, μικρή για tablet" συσκευή ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 7 εκατομμύρια παγκοσμίως - εξ ου και ο διάδοχος, το Galaxy Note II. Με οθόνη διαγωνίου 5.5 ιντσών υψηλότερης ποιότητας, διπλάσια μνήμη λειτουργίας και ταχύτερο επεξεργαστή είναι εκ των πραγμάτων ανώτερη πρόταση από τον προκάτοχό της - ακόμη κι αν δεν συνυπολόγιζε κανείς την ολοκαίνουργια έκδοση του Android 4.1 στην εξίσωση. Το νέο Galaxy Tab συνεχίζει να προβάλλει ως σημαντικότερό του στοιχείο τη χρήση της ειδικής πένας αφής, σε συνεργασία πάντοτε με τις συνοδευτικές, κατάλληλα διαμορφωμένες εφαρμογές.

Εφαρμογές Android, ωστόσο, η Samsung έχει στόχο να προσφέρει όχι μόνο σε tablet, smartphones και τα... ενδιάμεσά τους, αλλά και σε άλλες συσκευές. Όπως τις ψηφιακές φωτογραφικές! Πράγματι, η Galaxy Camera δεν είναι "απλώς" μια compact με αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel και μεγάλη οθόνη προεπισκόπησης και αφής των 4.8 ιντσών. Ενσωματώνει επεξεργαστή και μνήμη αντίστοιχα ενός κορυφαίου smartphone, διασύνδεση Wi-Fi και 3G, ενώ στηρίζεται στο... κανονικό, κανονικότατο Android 4.1 (!). Η Samsung έχει εκμεταλλευτεί το λειτουργικό για να προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες στην πρότασή της, έχουμε ωστόσο εξαιρετική περιέργεια να διαπιστώσουμε αν η Galaxy Camera "τρέχει" κανονικά και εφαρμογές του Google Play απευθείας. Γιατί αν ναι... μιλάμε προφανώς για την πρώτη ψηφιακή φωτογραφική με apps όπως το Instagram, ενσωματωμένες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ