Hardware: για το σπίτι και για... έξω

Φορητοί υπολογιστές και περιφερειακά για PC

Αν και το 2011 δεν είχαμε κανένα μεγάλο "άλμα μπροστά" στις σημαντικές, βασικές τεχνολογίες των PC (ήταν χρονιά... "τοκ" και όχι "τικ" σύμφωνα με την προσέγγιση της Intel), εξέλιξη σημειώθηκε αναμφίβολα. Ήταν σε άλλα πράγματα: στην ισχύ και στην αυτονομία των laptop, για παράδειγμα, στις δυνατότητες των οθονών 2D/3D ή στην ευφυΐα των περιφερειακών. Με αυτά ως δεδομένα, λοιπόν, ορίστε τί θα προτείναμε στις κατηγορίες των φορητών υπολογιστών, των οθονών, των πληκτρολογίων και των mouse.


Sony Vaio YB: Η έκπληξη της χρονιάς, από μία άποψη. Μέγεθος netbook και τιμή (περίπου) netbook, αλλά επιδόσεις "σωστού" PC ακόμη και στην αναπαραγωγή video HD ή τα games. H καλή οθόνη, ικανοποιητική αυτονομία και συνοδευτικό software συμπληρώνουν την απρόσμενα καλή εικόνα ενός laptop κόστους €529.

Εναλλακτική πρόταση: Για όσους και όσες μπορούν να διαθέσουν τα διπλάσια χρήματα, το νέο και αισθητά βελτιωμένο MacBook Air της Apple είναι ό,τι πιο... ποθητό υπάρχει σε μικρό φορητό Η/Υ αυτή τη στιγμή. Ε, ψέματα να πούμε;



LG DM2350D: μπορεί μία οθόνη για PC να... τα κάνει όλα; Όπως διαπιστώσαμε, μπορεί: και προβολή "παραδοσιακής" εικόνας 2D, και 3D, και τηλεοπτικού προγράμματος, ακόμη και αναπαραγωγή multimedia - όλα σε πολύ καλή ποιότητα κι εξαιρετική τιμή (€399). Ε, είναι να μην το προτείνουμε;

Εναλλακτική πρόταση: η Samsung προχώρησε το θέμα της δικτύωσης... πολλά βήματα μπροστά με το C23A750X. Είναι μία οθόνη μέσα από την οποία ένα PC μπορεί να αξιοποιήσει ενσύρματη κι ασύρματη σύνδεση, όχι λιγότερα από 5 (!) περιφερειακά USB, καθώς και άλλες πηγές μέσω HDMI. Σωστός... κόμβος!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ