Φθηνά Windows 8... για λίγες ακόμη μέρες

Από τα €30 στα €149 υπάρχει, όπως και να το κάνεις, διαφορά μεγάλη!

Δεν είναι πως ο κολοσσός του Redmond δεν μάς είχε προειδοποιήσει ακριβώς, αλλά... να: "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία", λένε, και πάρα πολλοί χρήστες ίσως έτρεφαν μια τέτοια ελπίδα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Γι' αυτό πιθανώς και η Microsoft έκανε μέσω των αμερικανικών ΜΜΕ τη σχετική υπενθύμιση πριν από μερικά 24ωρα: η χρονική διάρκεια της προσφοράς της για την απόκτηση των Windows 8 σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή εκπνέει στις 31/1 και αφορά τόσο στην αυτόνομη απόκτησή τους, όσο και στην αναβάθμιση των PC που πωλήθηκαν με τα Windows 7 προεγκατεστημένα. Από την 1/2 η τιμή πώλησης των Windows 8 θα επιστρέψει σε επίπεδα παρόμοια με αυτήν των προκατόχων τους - με άλλα λόγια, θα είναι σημαντικά υψηλότερη τόσο στην "απλή" έκδοση, όσο και στην Pro.

Συγκεκριμένα: βάσει της προωθητικής ενέργειας της Microsoft, οποιοσδήποτε κάτοχος PC με εγκατεστημένα Windows XP, Vista ή 7, οποιασδήποτε έκδοσης, έχει το δικαίωμα ως το τέλος του μήνα να αποκτήσει την έκδοση αναβάθμισης σε Windows 8 Pro αντί μόλις $40 μέσω του Δικτυακού καταστήματος της Microsoft. Οποιοσδήποτε καταναλωτής, δε, αγόρασε PC με προεγκατεστημένα τα Windows 7 ανάμεσα στις 2/6/2012 και 31/1/2013, έχει το δικαίωμα να λάβει τα Windows 8 Pro αντί μόλις $15. Από την 1/4 και μετά, η αναβάθμιση σε Windows 8 θα κοστίζει $119 για την "απλή" έκδοση και $199 για την Pro, ενώ και η επέκταση από "απλά" Windows 8 σε Pro θα ανέλθει στα $99.

Οι τιμές αυτές δεν είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες των Windows 7, είναι όμως για τα σημερινά δεδομένα διόλου ευκαταφρόνητες - ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσες ποιοτικές διανομές Linux προσφέρονται δωρεάν και πόσο φθηνότερα (στα $20) προσφέρεται η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του OS-X για Η/Υ Mac. Γι' αυτό και θα προτείναμε σε κάθε φίλο ή φίλη του Αθηνόραμα Digital που έχει PC π.χ. τριετίας να εκμεταλλευτεί την προσφορά των $40 μέσα στις επόμενες ημέρες: τα Windows 8 Pro - είτε ενδιαφέρεται κανείς είτε όχι να αξιοποιήσει το νέο τους "αγγίξιμο" γραφικό περιβάλλον χειρισμού - δεν παύει να είναι η πληρέστερη, ταχύτερη έκδοση Windows που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Ακόμη κι αν σκοπεύει κανείς να εκκινεί τον Η/Υ του "απευθείας στο desktop" με δωρεάν βοηθητικά προγράμματα όπως π.χ. το Classic Shell, τα Windows 8 παραμένουν η καλύτερη συνολικά επιλογή λειτουργικού για PC. Και... με €30, το σκέφτεσαι; Δεν το σκέφτεσαι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ