Apple: Νέα MacBook Air

Καλύτερα σε όλα, ποθητά όπως πάντα

Ακόμη μία διαρροή πληροφοριών στο Web - ναι, ακόμη και μέσα από το... φρούριο του Cuppertino - αποδείχθηκε αληθινή χθες, όταν η Apple αποκάλυψε τα δύο νέα μοντέλα MacBook Air που διαδέχονται το εντυπωσιακό (για τα τότε δεδομένα) αρχικό μοντέλο του 2008. Ημέρες πριν είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με το εσωτερικό του ενός από τα δύο, καθώς και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους. Κατέστησε λιγότερο ενδιαφέρουσα την επιβεβαίωσή τους το γεγονός; Όχι. Τα νέα MacBook Air συγκαταλέγονται και πάλι ανάμεσα στα πλέον ποθητά laptop της κατηγορίας τους, παραδόξως και από τα πλέον προσιτά της Apple.

Το πρώτο μοντέλο κρατά την οθόνη των 13.3 ιντσών του αρχικού MacBook Air, αλλά από κει και πέρα... βελτιώσεις παντού. Και κατά τι μικρότερο και ελαφρύτερο είναι, και ανθεκτικότερο (χάρις στη μέθοδο παραγωγής Unibody των μεγαλύτερων MacBook), και ισχυρότερο (σαφώς ικανότερο κύκλωμα γραφικών). Η σημαντική διαφορά ωστόσο βρίσκεται στον αποθηκευτικό χώρο: το νέο MacBook Air δεν ενσωματώνει σκληρό δίσκο SSD με την τυπική έννοια, αλλά τα chip μνήμης ενός τέτοιου, απευθείας... κολλημένα πάνω στην ίδια την κεντρική πλακέτα του (!).

Το γεγονός καθιστά το νέο MacBook Air ουσιαστικά κάτι ανάμεσα σε laptop και... iPad, αφού η λειτουργία του βάσει chip μνήμης και μόνο φέρνει στο προσκήνιο μερικά πλεονεκτήματα που έχουμε συνηθίσει από το δεύτερο: πολύ μεγάλη αυτονομία, άμεση επανεκίννηση από κατάσταση αναμονής και μεγαλύτερη αξιοπιστία στη λειτουργία, χάρις στην απουσία κινούμενων μερών. Ακόμη και για τα δεδομένα του 2010, δε - και με την παρουσία στην αγορά πολύ λεπτών laptop όπως τα Sony Vaio X και Dell Adamo - ομολογουμένως το MacBook Air παραμένει καλαίσθητο κι εντυπωσιακό όσο πανελάχιστα άλλα προϊόντα του είδους. Κι αυτό πριν... μιλήσουμε για τον νέο του, ακόμη μικρότερο, αδελφό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ