Apple: Νέα MacBook Air

Καλύτερα σε όλα, ποθητά όπως πάντα

Ο Steve Jobs έχει πολλές φορές στο παρελθόν υπογραμμίσει ότι η Apple δεν ενδιαφέρεται να συναγωνιστεί τις άλλες κατασκευάστριες εταιρείες στην κατηγορία των netbooks - ωστόσο το καινούργιο, μικρότερο μοντέλο MacBook Air πλησιάζει... επικίνδυνα κοντά στην ουσία αυτής της προϊοντικής κατηγορίας. Έχει οθόνη διαγωνίου 11.6 ιντσών (πολύ καλής ανάλυσης 1366x768 pixel), αξιοπρεπή επεξεργαστή και μνήμη (Core2Duo των 1.4 GHz και 2 ή 4 GB αντίστοιχα), αλλά και το ίδιο ικανό κύκλωμα γραφικών με τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Όντας μικρότερο δεν ενσωματώνει την ίδια μπαταρία και η αυτονομία του είναι μικρότερη, αλλά και πάλι αξιοσέβαστη. Διατηρεί, δε, όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος που δεν στηρίζεται σε κινητά μέρη για τη λειτουργία του, όπως τα περιγράψαμε για το μεγαλύτερο μοντέλο MacBook Air. Φυσικά, επειδή... δεν έχουμε πάψει να μιλάμε για την Apple, ακόμη και το πλέον προσιτό μοντέλο MacBook Air των 11.6 ιντσών αγγίζει τα 1000 δολάρια, όμως το τίμημα είναι σχεδόν λογικό και συζητήσιμο, αν σκεφτεί κανείς πως ένα netbook με τα μισά χρήματα έχει και σαφώς λιγότερες δυνατότητες. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο όμορφο.

Και τα δύο νέα MacBook Air προσφέρονται στην αμερικανική αγορά άμεσα, σε μία γκάμα διαφορετικών συνθέσεων (οι διαφορές έγκεινται στον αποθηκευτικό χώρο κυρίως). Υποθέτουμε ότι θα διατεθούν και στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά - με την συνήθη... εξίσωση κι επαύξηση τιμών σε σχέση με τις ΗΠΑ - έγκαιρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Περισσότερα για τα νέα "αέρινα" laptop της Apple, λοιπόν, σε κάποιες εβδομάδες από σήμερα. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ