Windows Phone 7 Series : Ανάσταση!

Η Microsoft επιστρέφει δριμύτερη στα κινητά. Επιτέλους.

Από μία πλευρά, έτσι συμβαίνουν οι μεγάλες ανατροπές: ξαφνικά! Από την άλλη, φήμες για αποκάλυψη των Windows Mobile 7 - της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της Microsoft για κινητά τηλέφωνα - στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, αλλά και πάλι τίποτε δεν είχε προετοιμάσει την αγορά της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών για αυτό που η αμερικανική εταιρεία είχε να δείξει. Με άλλα λόγια, η Microsoft και μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων να μιλούσε κανείς, κατάφερε το... πρακτικά αδύνατο στην εποχή του Web: να ανατρέψει αρνητικές εντυπώσεις και να καταπλήξει με άκρως θετικές, σχεδόν "από το πουθενά".

Ευτυχώς, δεν μιλάμε μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων. To λειτουργικό που από δω και στο εξής θα ονομάζεται Windows Phone 7 Series - υπονοώντας ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν περισσότερες από μία διαφορετικές "εκδοχές" - υιοθετεί ολοφάνερα καινούργια προσέγγιση, καθώς και μία ουσιαστική έως... βίαιη απομάκρυνση της Μicrosoft από το μέτριο παρελθόν των Windows Mobile, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι χθες.

Επειδή μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις (και κατά συνέπεια μία κινούμενη εικόνα πολλές χιλιάδες λέξεις) προτρέπουμε τους φίλους και τις φίλες του αθηνόραμαdigital.gr να παρακολουθήσουν στο YouTube αυτό το video που επιδεικνύει το περιβάλλον χρήσης των Windows Phone 7 Series. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα κιόλας θα διαπιστώσουν και η εικαστική προσέγγιση, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των WP7S δεν θυμίζει σε τίποτε όχι μόνο παρελθόντα Windows Mobile, αλλά απολύτως τίποτε άλλο στην αγορά αυτή τη στιγμή. Απλό, καθαρό, γρήγορο, χωρίς κανένα εφέ γραφικών, βασισμένο στο καλαίσθητο κείμενο και σε ενεργές περιοχές που ανανεώνονται από το Internet σε πραγματικό χρόνο και ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει (active tiles), το περιβάλλον των Windows Phone 7 Series δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαφορετικό από την κληρονομιά του... και τα iPhone OS, Android και Palm OS.

Και αυτό είναι καλό. Πολύ, πολύ καλό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ