Windows Phone 7 Series : Ανάσταση!

Η Microsoft επιστρέφει δριμύτερη στα κινητά. Επιτέλους.

Αυτό που σίγουρα θυμίζει το νέο περιβάλλον της Microsoft για κινητά είναι αυτό που έχει αξιοποιηθεί στο πάρα πολύ καλό της φορητό player, το Zune HD. Η συσκευή αυτή περιέχει το ικανότατο chipset της nVidia για αναπαραγωγή video και ήχου, το Tegra, το οποίο μπορεί ή μπορεί να μην περιέχουν τα κινητά Windows Phone 7 Series - το ενδιαφέρον είναι ότι, για πρώτη φορά, η Microsoft δείχνει αποφασισμένη να ορίσει minimum προδιαγραφές για τα κινητά αυτά, από την ταχύτητα του κεντρικού επεξεργαστή και τη διαθέσιμη μνήμη, μέχρι την ανάλυση της οθόνης και το είδος της τεχνολογίας αφής που χρησιμοποιεί. Και αυτό είναι επίσης θετική εξέλιξη.

Πέρα από το ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης, η Microsoft με τα Windows Phone 7 Series επιτέλους κάνει το βήμα που περιμένουμε εδώ και... χρόνια πρακτικά: ανοίγει "διαύλους επικοινωνίας" ανάμεσα στις Δικτυακές της υπηρεσίες, ώστε να τις έχουμε διαθέσιμες με παρόμοιο τρόπο σε αυτά τα κινητά, το Xbox 360, το Zune HD και τα PC. Tα κινητά με WP7S θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες με το Xbox Live (π.χ. ενημέρωση profiles και avatars), να αντλούν μουσική και video από το Zune Marketplace, αλλά και να επικοινωνούν με τα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook και Windows Live) απευθείας. Ακόμη και games του Zune HD θα είναι αξιοποιήσιμα, αν και η αμερικανική εταιρεία δεν επεκτάθηκε στο πώς και κατά πόσο ακόμη.

Ίσως ενδεικτικό του πόσο πολλά υποσχόμενο δείχνει το νέο λειτουργικό της Microsoft, είναι το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συνεργάτες της από την εποχή των Windows Mobile έχουν ήδη δηλώσει την αμέριστη υποστήριξή τους στην "αναγέννηση" των κινητών αυτών. Οι κατασκευαστές περιλαμβάνουν τις Dell, Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba και Qualcomm, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τους AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefοnica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless και Vodafone. Με άλλα λόγια, είναι σχεδόν όλοι παρόντες, πλην της Apple, της Nokia και της Google!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ