Western Digital: TV Live ή... 2.0

Ή μάλλον WD TV Live, όπως λέγεται το νέο player

Οι συσκευές αναπαραγωγής αρχείων μουσικής, φωτογραφιών και (κυρίως) video - που ως κατηγορία έκανε περισσότερο γνωστή και δημοφιλή η σειρά των PopCornHour - αποκτούν νέο "αδελφάκι", το οποίο δεν έχει μεν επιβεβαιωθεί ακόμη από την "μαμά" εταιρεία του, την Western Digital, ήδη πωλείται όμως στα αμερικανικά καταστήματα Best Buy. Πρόκειται για το WD TV Live, την δεύτερη και ανανεωμένη έκδοση του WD TV που είχε κυκλοφορήσει και διαγράψει επιτυχημένη εμπορική πορεία πέρυσι. Είναι αλήθεια ότι οι... "κλώνοι" του PCH ελάχιστα έως καθόλου διαφέρουν σε γενικές γραμμές τους τελευταίους 12-18 μήνες - αφού σχεδόν όλοι ενσωματώνουν τα ίδια ηλεκτρονικά της Syabas και στηρίζονται στην ίδια έκδοση του Linux - όμως το WD TV είχε κατορθώσει σε ένα βαθμό να ξεχωρίσει όχι μόνο λόγω... "διάσημης μαμάς", αλλά και λόγω όμορφου design και χαμηλού κόστους απόκτησης.

Ο διάδοχος ακολουθεί την ίδια συλλογιστική στη λειτουργία του, με άλλα λόγια δεν δέχεται εσωτερικό σκληρό δίσκο ή εσωτερικό DVD/Blu-ray drive (όπως το PopCornHour C200), ώστε να κρατήσει το μέγεθος και το κόστος του περιορισμένα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, αντί να αντλεί multimedia υλικό μόνο από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που συνδέονται στη θύρα USB του, το WD TV Live φέρει και θύρα δικτύου Ethernet, ώστε να έχει πρόσβαση σε κάθε συσκευή που υπάγεται στο ίδιο τοπικό δίκτυο και περιέχει αρχεία που το Live μπορεί να αναγνώσει. Η Western Digital, άλλωστε, αξιοποίησε πλήρως τη θύρα δικτύου καθιστώντας το νέο WD TV συμβατό και με το πρότυπο επικοινωνίας DLNA μεταξύ οπτικοακουστικών συσκευών: αυτό σημαίνει πως ενισχυτές, τηλεοράσεις και άλλα προϊόντα που είναι επίσης συμβατά, μπορούν να αναπαράγουν απευθείας το υλικό στο οποίο το WD TV Live έχει πρόσβαση, καθώς το δεύτερο παίζει το ρόλο "γέφυρας", τρόπον τινά. Pas mal!

Άλλες βελτιώσεις και προσθήκες αφορούν στην αποκωδικοποίηση - το Live μπορεί να επεξεργαστεί εξ αρχής ήχο DTS και Dolby Digital, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του - και σε περισσότερες επιλογές σύνδεσης (προσφέρεται και θύρα component πέρα από την αυτονόητη HDMI). Όντας "Δικτυακό", άλλωστε, το νέο WD TV μπορεί να αξιοποιήσει και υπηρεσίες του Internet όπως οι Flickr, YouTube και Pandora. Στις ΗΠΑ κοστίζει αυτή τη στιγμή 120 δολάρια και απομένει να δούμε πόσο θα... καταλήξει να κοστίζει και στα μέρη μας, όταν επισήμως διατεθεί. Φυσικά, υπάρχει πάντοτε και το e-shopping...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ