Sony-Ericsson Αino: o φίλος του PS3!

Σύντομα διαθέσιμο το κινητό με πρόσβαση στο οικιακό PlayStation

Μετά από συζητήσεις... δύο ετών περίπου όσον αφορά στο περίφημο, μυθικό PlayStation Phone - το αν και κατά πόσο η ύπαρξή του έχει νόημα είναι μία συζήτηση που ξεπερνά τα όρια μιας απλής είδησης - η Sony Ericsson έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία ενός κινητού τηλεφώνου που έχει σχέση με το όλο θέμα. Δεν πρόκειται ούτε για το PSP με... μικρόφωνο και κεραία, ούτε για ένα... Jalou με αναλογικούς μοχλούς: πρόκειται για το Aino, ένα κινητό το οποίο προσφέρει πλειάδα από λειτουργίες και δυνατότητες που μπορεί να βρει κανείς και αλλού, αλλά και μία μοναδική στο είδος της. Συγκεκριμένα, τη συνεργασία με το PlayStation3 της Sony!

O κάτοχος ενός Aino θα είναι σε θέση να "δηλώσει" το κινητό αυτό στην επιλογή Remote Play του PS3 και να λάβει έναν κωδικό επαλήθευσης: από τη στιγμή που θα εισάγει τον τελευταίο στο Aino, το κινητό θα μπορεί να αλληλεπιδρά με το οικιακό PlayStation με μια σειρά από τρόπους. Μέσω του Aino ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει το PS3, να χειρίζεται κανονικά το γραφικό περιβάλλον των μενού του PS3 (XMB), να εισέρχεται στο PlayStation Network και να στέλνει μηνύματα στα μέλη της Friends List του, να αναπαράγει τα αρχεία multimedia που βρίσκονται στο σκληρό του PS3 και διάφορα άλλα. Εννοείται πως το Aino δεν έχει την επεξεργαστική δύναμη να... παίξει games του PS3 στην οθόνη του, αλλά η συνεργασία των δύο συσκευών είναι, αν μη τί άλλο, πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα.

Φυσικά το Aino δεν παύει να είναι ένα πληρέστατο κινητό τηλέφωνο ούτως ή άλλως, με διασύνδεση Wi-Fi, κάμερα ανάλυσης 8 megapixel, δέκτη GPS και ραδιοφώνου, αλλά και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD. H τιμή του στα καταστήματα τοποθετείται στα 500 ευρώ περίπου και η διαθεσιμότητά του θα ξεκινήσει από τα τέλη του Οκτώβρη. Είμαστε... αρκούντως περίεργοι για το πώς το Aino και το PS3 αλληλεπιδρούν πρακτικά, θα επανέλθουμε λοιπόν στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες αμέσως μόλις μάς δοθεί η δυνατότητα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ