Samsung: σύγχρονη ψηφιακή ζωή μέσω SmartThings

Οι Κορεάτες επιδεικνύουν το "έξυπνο σπίτι" του αύριο με συσκευές του σήμερα, εντυπωσιάζουν

Δεν είναι ακριβώς... νέο ή κρυφό το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες στον πλανήτη έχουν ως απώτερο στόχο την δημιουργία ενός "οικοσυστήματος" τεχνολογικού: ενός συνόλου "συνεργαζόμενων" μεταξύ τους συσκευών που, μέσα από λογισμικό και Δικτυακές υπηρεσίες, συνθέτει διαδικασίες και λύσεις που μπορούν να κάνουν την ζωή των καταναλωτών ευκολότερη. Τελικά, ωστόσο, βαδίζοντας στα τέλη του 2021 αποδεικνύεται πως πανελάχιστες από τις εταιρείες αυτές είναι ρεαλιστικά σε θέση να προσφέρουν κάτι τέτοιο και πως, εκ των πραγμάτων, μία από αυτές είναι η Samsung - ακόμη αν κρίνεται βάσει προϊοντικής γκάμας και μόνο.

Ο κορεατικός κολοσσός έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά, πάντως, τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη των "δεσμών" ανάμεσα στις διάφορες συσκευές μέσα από την υποδομή της πλατφόρμας SmartThings που αναπτύσσει και το επέδειξε με τρόπο αποτελεσματικό στην Δικτυακή παρουσίαση Samsung Life Unstoppable 2021 που έγινε για τα μέσα ενημέρωσης (το κοινό μπορεί να πάρει μία ιδέα για το περιεχόμενο και τα προϊόντα που εμφανίστηκαν εκεί σε αυτήν την σελίδα).

Για την φετινή παρουσίαση οι Κορεάτες "έστησαν" ένα εικονικό σπίτι (House of Surprises) σε κάθε δωμάτιο του οποίου τοποθετήθηκαν ή λειτουργούν παρουσία των κατόχων τους πολλές διαφορετικές συσκευές της Samsung. Το κύριο νόημα - και σωστά - σε όλα τα σενάρια χρήσης δεν ήταν τόσο το πόσο ποιοτικά είναι τα προϊόντα αυτά καθ' αυτά, αλλά το πώς συνεργάζονται για να προσφέρουν επιλογές και λειτουργίες πρακτικής, καθημερινής αξίας για το καταναλωτικό κοινό.

Παραδείγματα συσκευών που επιδείχθηκαν στο Life Unstoppable: House of Surprises της Samsung περιλαμβάνουν τις τηλεοράσεις QLED 8K και The Frame, τις soundbar των σειρών S και Q, τα ηχεία SoundTower, τον προβολέα The Premiere, τα κινητά Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3, το έξυπνο ρολόι Galaxy Watch4, την οθόνη Η/Υ Odyssey Neo G9 για gaming και το Smart Monitor για γενική χρήση, αλλά και οικιακές συσκευές όπως τα ψυγεία BeSpoke, την έξυπνη ηλεκτρική σκούπα JetBot AI+, τα πλυντήρια QuickDrive Series 9 και τα στεγνωτήρια OptimalDry Series 9.

Μπορεί μεν να μην είναι διαθέσιμα όλα τα παραπάνω προϊόντα στην Ελλάδα (ακόμη), όμως ο τρόπος με τον οποίο τα πιο πολλά από αυτά επικοινωνούν, συνεργάζονται και ελέγχονται είναι ο ίδιος που ήδη είναι ή θα είναι στο κοντινό μέλλον διαθέσιμος και στους καταναλωτές της χώρας μας. Αν η Samsung συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση και με τον ίδιο ρυθμό, σύντομα το οικοσύστημα που θα προσφέρει μέσω της πλατφόρμας SmartThings, του λογισμικού των συσκευών της και του Internet θα ξεχωρίζει σαφώς από τα ανταγωνιστικά του. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ