Samsung: νέα Galaxy Watch, Galaxy Buds σύντομα

Οι Κορεάτες εξελίσσουν τις σειρές των smartwatch και ακουστικών τους με αναβαθμισμένα μοντέλα - λεπτομέρειες

Στην εκδήλωση που παρουσίασε τα Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3 η Samsung αποκάλυψε και τα νέα της smartwatch, τα Galaxy Watch4, καθώς και τα νέα της ασύρματα ακουστικά, τα Galaxy Buds2. Τα πρώτα είναι περισσότερο ενδιαφέροντα καθώς σηματοδοτούν ένα κομβικό σημείο εξέλιξης για τους Κορεάτες: είναι τα πρώτα τους που, αντί να αξιοποιούν το λειτουργικό σύστημα της ίδιας της εταιρείας, το Tizen, στηρίζονται στο WearOS της Google έτσι ώστε να συναγωνιστούν τα Apple Watch με περισσότερη επιτυχία απ' ότι στο παρελθόν. Αν και θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε πόσο αποτελεσματική θα είναι αυτή η νέα προσέγγιση, το πιθανότερο είναι πως η Samsung σκοπεύει να την υιοθετήσει μακροπρόθεσμα. Παραδόξως - ή... όχι; - τα GalaxyWatch4 δεν συνεργάζονται με τα κινητά και τα tablet της Apple.

Η Samsung έκανε σημαντικές αλλαγές και στην ίδια την προϊοντική σειρά των Galaxy Watch πάντως. Τα διαφορετικά της μοντέλα δεν θα ανήκουν πλέον στην "απλή" σειρά ή την σειρά "Active": θα έχουμε πλέον την "κανονική" σειρά Watch4 και την Watch4 "Classic", την περισσότερο προσεγμένη και ακριβότερη εκ των δύο (εκτός αν βρίσκεται και κάποια σειρά "Pro" με εξελιγμένες πρόσθετες λειτουργίες στον ορίζοντα). Όσοι και όσες ακολουθούν τις σειρές smartwatch της Samsung για χρόνια μπορούν να θεωρούν το Watch4 ως τον φυσικό διάδοχο του Watch Active 2, ενώ το Watch4 Classic ως μία αναβαθμισμένη, ευδιάκριτα βελτιωμένη εκδοχή του περυσινού Watch 3.

Και οι δύο σειρές των smartwatch της Samsung αξιοποιούν νέο, ισχυρότερο επεξεργαστή, περισσότερη μνήμη λειτουργίας και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη. Ενσωματώνουν επίσης ικανότερο βιομετρικό αισθητήρα για περισσότερο αναλυτικές πληροφορίες των ζωτικών ενδείξεων του κατόχου τους, καθώς και 16GΒ αποθηκευτικού χώρου για αρχεία π.χ. μουσικής ή podcasts. Και οι δύο νέες σειρές Galaxy Watch της Samsung θα είναι διαθέσιμες από τις 27/8 σε κόστη που ξεκινούν από τα €269 για την "κανονική" έκδοση Watch4 και τα €369 για την έκδοση "Classic".

Η εταιρεία στην ίδια εκδήλωση αποκάλυψε και τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds2, τα οποία αντικαθιστούν τα αρχικά Galaxy Buds και στην προϊοντική της σειρά τοποθετούνται ανάμεσα στα Galaxy Buds Live και Galaxy Buds Pro (τα Buds Plus είναι φθηνότερα αλλά δεν προσφέρουν ενεργή εξουδετέρωση ήχου του περιβάλλοντος). Τα Galaxy Buds2 είναι σχεδιασμένα στο ίδιο γενικό ύφος των ακριβότερων ασύρματων ακουστικών της Samsung, θα προσφέρονται σε 4 διαφορετικά χρώματα και είναι τα μικρότερα κι ελαφρύτερα στην προϊοντική της σειρά ως τώρα.

Τα Buds2 προσφέρουν την προαναφερθείσα εξουδετέρωση εξωτερικών ήχων, φυσικά, και προστασία από το νερό (δεν είναι 100% αδιάβροχα), ενώ η αυτονομία τους ανέρχεται στις 6 περίπου ώρες συνεχόμενης λειτουργίας με την λειτουργία ANC ενεργή (η ενσωματωμένη μπαταρία της θήκης φόρτισής τους αρκεί για δύο ακόμη επαναφορτίσεις). Για πρώτη φορά φέτος τα ασύρματα αυτά ακουστικά ενσωματώνουν σύστημα που "καταλαβαίνει" και απομονώνει ήχους που ακούγονται τακτικά από το γύρω περιβάλλον, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλότερης διαύγειας ηχητική επικοινωνία. Τα Galaxy Buds2 θα είναι και αυτά διαθέσιμα στις 27 Αυγούστου προς €149.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ