Οι 10 καλύτερες εφαρμογές Android

Κάτι για όλους, κάτι για τον καθένα!

Opera Mobile
Καλός ο ενσωματωμένος Web browser του Android, αλλά ο Opera καταφέρνει να τον ξεπεράσει σε πολλά. Όπως στα... πιο σημαντικά: η ταχύτητα με την οποία όχι μόνο εμφανίζει τις σελίδες των sites αλλά και μετακινείται, μεγεθύνει κλπ. στο περιεχόμενό τους είναι εκπληκτικά μεγαλύτερη, σε βαθμό σχεδόν... ντροπιαστικό για κάθε άλλο browser του λειτουργικού της Google. Διαχειρίζεται πολλαπλά παράθυρα εύκολα, προβάλλει καθαρά κείμενο και γραφικά, υποστηρίζει κανονικά Flash, ενώ διαθέτει και την τεχνολογία που μέχρι πρότινος συναντούσαμε μόνο στον Opera Mini, με την οποία μειώνει τα δεδομένα που λαμβάνει ο χρήστης για την ανάγνωση των σελίδων, συμπιέζοντάς τις (ώστε και ταχύτερο και λιγότερο κοστοβόρο σε ΜΒ να είναι το surfing). Ένα από τα apps που πρακτικά... επιβάλλει την εγκατάσταση και συχνή χρήση του, παρά την ύπαρξη δέκα διαφορετικών browser για Android.

eΒuddy Μessenger
Με το chatting να είναι από τα δημοφιλέστερα... σπορ στα οποία επιδίδονται οι κάτοχοι smartphones, εννοείται πως κάποια σχετική εφαρμογή θα είναι παρούσα σε κάθε κινητό Android. Προτείνουμε αυτή. Πέρα από το γεγονός ότι επιτρέπει το chat με όλα, μα όλα τα σχετικά δίκτυα και υπηρεσίες - από το MSN και το Yahoo, μέχρι το GTalk, το Facebook και το ICQ - δεν χρειάζεται πολλούς πόρους από το σύστημα, είναι γρήγορο, επιτρέπει άνετα πολλαπλές συνομιλίες, υποστηρίζει avatars κι emoticons. Ε, τί άλλο να ζητήσει κανείς από μια εφαρμογή instant messaging...;

Winamp
Πασίγνωστο βέβαια ως player παντός είδους multimedia αρχείου στους προσωπικούς υπολογιστές, όμως το Winamp στο Android έχει κι άλλους ρόλους πολύ χρήσιμους. Μπορεί, για παράδειγμα, να συγχρονίσει τη μουσική συλλογή του χρήστη από το PC στο κινητό εύκολα, γρήγορα αλλά και ασύρματα. Αναλαμβάνει να "περάσει" ακόμη και τη βιβλιοθήκη του iTunes - ναι, ναι, ξέρουμε! - ενώ η διαχείριση που κάνει στα αρχεία της μουσικής συνολικά πλησιάζει αυτήν στους προσωπικούς υπολογιστές, άρα πάρα πολύ καλή για τα δεδομένα των κινητών. Το Winamp επίσης "συντονίζεται" σε χιλιάδες Δικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω ShoutCast, ενώ αντλεί πληροφορίες για τη μουσική που αναπαράγει και από τρίτες υπηρεσίες, όπως οι YouTube και Pandora. Για εκείνους κι εκείνες που αξιοποιούν το κινητό τους ως ψηφιακό player, το Winamp είναι απλά... αναντικατάστατο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ