Live Tweeting: Apple WWDC 2010

Λεπτό προς λεπτό η αποκάλυψη του νέου iPhone

Είτε τυγχάνει κανείς... fanboy της αμερικανικής εταιρείας, είτε ακριβώς το αντίθετο, δεν έχει κανένα νόημα να αρνηθεί πως όταν η Apple κάνει εκδηλώσεις όπου θα ανακοινωθούν προϊόντα, όλη η αγορά της τεχνολογίας στρέφει το βλέμμα της προς τα εκεί. Σήμερα, στις 7 Ιουνίου, θα λάβει χώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση WorldWide Developer's Conference 2010 της Apple στο San Fransisco των ΗΠΑ και, όπως το θέλει η παράδοση, η εναρκτήρια ομιλία θα ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλό της, Steve Jobs. Εκείνος είναι που συνήθως κάνει τις μεγάλες ανακοινώσεις για τα μελλοντικά σχέδια της Apple, εξ ου και το ενδιαφέρον όλου του τεχνολογικού κόσμου που είναι στραμμένο στην ομιλία αυτή.

Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα ακούσουμε (και αυτό κατά... 99% πάντοτε) είναι το νέο iPhone HD ή όπως άλλως θα ονομάζεται, καθώς η ύπαρξή του και η πρόθεση της Apple να το κυκλοφορήσει σύντομα έχουν επιβεβαιωθεί από πολλαπλές πηγές τους τελευταίους μήνες. Οι διαρροές ήταν πολλαπλές και δείχνουν να επιβεβαιώνουν πάρα πολλά από εκείνα που είχαμε εκφράσει ως επιθυμίες στις προβλέψεις μας για τα χαρακτηριστικά του επόμενου iPhone.

Έντονη φημολογία, ωστόσο, υπάρχει και για νέα, εκ βάθρων ανασχεδιασμένη έκδοση του Apple TV - η οποία θα αντικαταστήσει την εμπορικά αποτυχημένη αυτή προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας για ένα media center αξιώσεων - αλλά και για ανανεωμένο MacBook Air, για την υπηρεσία ακρόασης μουσικής της Apple απευθείας από το Internet (streaming), καθώς και για τον Safari 5, τον browser που θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει τους νέους Firefox και Chrome. Περιθώριο για εκπλήξεις που δεν περιμένει κανείς, φυσικά, υπάρχει πάντοτε - και το ελπίζουμε, ειδάλλως η περίφημη ατάκα "one more thing" του Jobs θα πάψει να έχει, φοβόμαστε, ιδιαίτερο νόημα!

Το Αθηνόραμα Digital παρακολουθεί αυτά τα γεγονότα συνήθως από πολύ κοντά - όπως κάναμε κάνει, για παράδειγμα, τον Ιανουάριο στην αποκάλυψη του iPad - και σήμερα σκοπεύει να κάνει το ίδιο με την WWDC 2010. Θα παρακολουθήσουμε την εναρκτήρια ομιλία του Jobs μέσω Internet και, αξιοποιώντας το επίσημο Twitter stream του Αθηνόραμα Digital, θα αναφέρουμε και θα σχολιάσουμε όλα τα ενδιαφέροντα που θα προκύψουν απ' αυτήν. H ομιλία αναμένεται να ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδος, οπότε όσοι και όσες θέλουν να παρακολουθήσουν μαζί μας λεπτό προς λεπτό τις ανακοινώσεις της Apple, ξέρουν τί ώρα περίπου να... συντονιστούν στο κανάλι μας! Εννοείται βέβαια, όπως πάντοτε, ότι θα επιστρέψουμε σε όλα τα σημαντικά της WWDC 2010 την επόμενη ημέρα με άρθρα και τη σχετική ανάλυση. Για να δούμε, για να δούμε...!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ