iPod Nano 4G

Ξανά στην κορυφή, χωρίς... κόπο

Είδος: Φορητά player
Τιμή: €199,00

Εταιρία: Apple
Διανομή: Infoquest

Πραγματικός... "μαέστρος" η Apple, ομολογουμένως. Παρά το γεγονός ότι φάνηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά άτολμη σε ριζικές αλλαγές όσον αφορά στους iPod - προτιμώντας την βαθμιαία εξέλιξη και τα... σταθερά κέρδη - τα διάσημα media players της αμερικανικής εταιρείας παραμένουν ποθητά, όντας ταυτόχρονα και ικανότερα από ποτέ ("για τα λεφτά τους"). Από την "ανανέωση" του Σεπτεμβρίου περισσότερο "κερδισμένο" μοντέλο iPod δικαίως θεωρείται το Nano, για μία σειρά από λόγους - και η στήλη, έχοντας την ευκαιρία να ασχοληθεί πρόσφατα με το αμερικανικό ολοκαίνουργιο μοντέλο των 16 GB, θεωρεί για τους ίδιους λόγους ενδιαφέρον να καταθέσει τις εντυπώσεις του για την πρόταση της Apple που έχει αρχίσει να διατίθεται ευρέως και στην ελληνική αγορά.

O καινούργιος iPod Nano έχει το... μικρότερο πρόβλημα να διαφοροποιηθεί από τον προκάτοχό του, για έναν απλό λόγο: έχει τελείως διαφορετικό σχήμα. Με την τέταρτη γενιά του, η Apple επιστρέφει στο στενόμακρο περίβλημα που είχε χαρακτηρίσει τους δύο πρώτους Nano, καθώς ο... "Phat" της περσινής εσοδείας με το σχεδόν τετράγωνο σχήμα δεν φάνηκε να "κερδίζει" το κοινό. Κρατώντας στο χέρι του κανείς τον νέο Nano, μπορεί να καταλάβει εύκολα το γιατί: τόσο στο χειρισμό όσο και απλώς κατά την ακρόαση, ο λεπτότερος, παραλληλεπίπεδος player και καλύτερο "κράτημα", και πιο ευχάριστη αίσθηση προσφέρει, και περισσότερη ευκολία στη χρήση. Τόσο απλά. Φυσικά, δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε για ποιούς λόγους το "καθαρό", απέριττο design της αμερικανικής εταιρείας παραμένει το πιο όμορφο και εντυπωσιακό ανάμεσα σε αυτά των άλλων φορητών media player. Αυτό είναι "εκ των ουκ άνευ", ευτυχώς ή δυστυχώς.

Η οθόνη του έχει φυσικά αναλόγως διαμορφωθεί σε κάθετη διάταξη, είναι όμως ευκρινέστερη από ποτέ - και εύκολο όπως πάντα να γρατσουνιστεί. Καθώς ο καινούργιος Nano ενσωματώνει τον μηχανισμό που "αντιλαμβάνεται" τη φορά στην οποία το κρατά ο χρήστης, στην οθόνη μπορεί να παρακολουθήσει κανείς π.χ. video clips οριζόντια, απλώς γυρνώντας κατά 90 μοίρες τη συσκευή. Με τον ίδιο μηχανισμό μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει την τυχαία σειρά αναπαραγωγής των κομματιών απλώς "κουνώντας" γοργά τον Nano (λειτουργία που είχε πρωτοεμφανιστεί σε κινητά της Sony Ericsson), ενώ και το "μεσαίο" αυτό μοντέλο της οικογένειας των iPod μπορεί να αξιοποιήσει, σε συνεργασία με το iTunes, την λειτουργία Genius, που "διαλέγει" μουσική βάσει ενός ή περισσότερων τραγουδιών-κριτηρίων. Όλες ευπρόσδεκτες προσθήκες, έστω κι αν δεν "κάνουν τη διαφορά" σε καθημερινή βάση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ