iPhone: κορυφαίο σε χρήση του Internet

Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο... πόση ακριβώς;

Ναι, το περιμέναμε. Ναι, είχαν δημοσιευθεί κι άλλες έρευνες στο παρελθόν που υπογράμμιζαν τη συγκεκριμένη τάση και ναι, το έχουμε διαπιστώσει πρακτικά και στην Ελλάδα. Όμως τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας AdMob για τον Οκτώβριο σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα που οι κάτοχοί τους αξιοποιούν περισσότερο με Δικτυακές υπηρεσίες είναι όχι απλώς αποκαλυπτικά, αλλά... καταπέλτης! Το iPhone, το οποίο δεν υπήρχε καν στην αγορά πριν από τρία χρόνια, είναι υπεύθυνο για το 50% (!) της συνολικής κίνησης του Internet που γίνεται από κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική, δε, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 55% - όχι έκπληξη, με δεδομένη την εκεί δημοτικότητα του iPhone και του Δικτύου αλλά, ανεξαρτήτως, εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό για το οποίο δικαίως η Apple θα πρέπει να νοιώθει υπερήφανη.

Τα άλλα δύο σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα: η αλματώδης άνοδος του Android ως λειτουργικού για κινητά που χρησιμοποιούνται πάρα πολύ Δικτυακά, αλλά και η απογοητευτική παρουσία των Windows Mobile. Τα κινητά με Android είναι ακόμη μετρημένα στα δάκτυλα, το ίδιο το λειτουργικό είναι ηλικίας μικρότερης του έτους, όμως έχει ήδη αποσπάσει το 11% της παγκόσμιας κίνησης του mobile Internet (στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό λόγω του brand name της Google ανέρχεται στο 20%). Σε παγκόσμιο επίπεδο δεύτερη κατηγορία συσκευών με συχνότερη πρόσβαση στο Δίκτυο είναι αυτή που αξιοποιεί το λειτουργικό Symbian - Nokia και Sony Ericsson κυρίως - με 25%. Στις ΗΠΑ τα κινητά αυτά δεν... "γράφουν νούμερα" καν, πρέπει να σημειωθεί!

Όσο για τα Windows Mobile; Αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκονται στην αγορά για περισσότερα από 6 χρόνια - αλλά και ότι τους τελευταίους μήνες έχουν παρουσιαστεί από εταιρείες όπως η HTC πάρα πολύ καλά κινητά που ενθαρρύνουν την Δικτυακή χρήση - το 3% του Net traffic που σημειώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο και 4% στις ΗΠΑ είναι απογοητευτικό. Η Microsoft πρέπει να κάνει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα σύντομα, καθώς ούτε η πρόσφατη κυκλοφορία της έκδοσης 6.5 των Windows Mobile φαίνεται ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες σε οποιοδήποτε βαθμό. Η έκδοση 7.0, η οποία ουσιαστικά θα χρησιμεύσει ως re-launch όλης της πλατφόρμας Windows Phones, βρίσκεται ακόμη μήνες μακριά κι όλος αυτός ο χρόνος θα κυλήσει υπέρ των Android και iPhone. Περίεργοι, πολύ περίεργοι είμαστε σχετικά με τη μορφολογία της αγοράς που θα βρει ο διάδοχος του iPhone 3GS και το Android 3.0 το καλοκαίρι. Όπως πάντα, ίδωμεν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ