iPhone 4G, η... wish list

Τί θα θέλαμε να δούμε στο νέο iPhone;

Μπορεί το iPad να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού και των μέσων ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα, αλλά από την ανακοίνωση του iPhone OS 4 και μετά, είναι σειρά του... επόμενου iPhone να μας απασχολήσει - ειδικά μάλιστα αφού, κατά τα φαινόμενα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ν' ανακοινωθεί σε δύο μήνες περίπου. Όλα αυτά, βέβαια, αν η τακτική που ακολουθεί η Apple (κι επιτάσσει κάθε καλοκαίρι να κάνει την εμφάνισή του και ένα νέο ή αναβαθμισμένο μοντέλο) συνεχίσει να ισχύει, κάτι που για την ώρα δεν έχουμε λόγο ν' αμφισβητήσουμε.

Το γιατί το νέο μοντέλο είναι σημαντικό μπορεί να μαντέψει κανείς είτε είναι fan των κινητών της Apple είτε όχι. Η κυκλοφορία του αρχικού iPhone σε όλες τις αγορές του πλανήτη έφερε πολλές αρκετές αλλαγές στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, εν έτει 2010 όμως οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των smartphones είναι πάρα πολύ σκληρός. Η Apple - αν θέλει να παραμείνει ένα βήμα μπροστά - θα πρέπει να παρουσιάσει ένα iPhone όχι μόνο καταφανώς καλύτερο από τα προηγούμενα, αλλά και τόσο άρτια εξοπλισμένο, ώστε να αντέξει τη σύγκριση με πάρα πολύ καλά κινητά που έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία στους επόμενους 12 μήνες.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα τα ανακοινωμένα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς κινητών - που θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται από το καλοκαίρι - αλλά και τα προβλήματα ή τους περιορισμούς που έχουν τα υπάρχοντα μοντέλα iPhone, το Αθηνόραμα Digital καταγράφει όσα θα ήθελε να δει στο iPhone 4G. Αποδίδουμε, μάλιστα, και βαθμούς πιθανότητας στις επιθυμίες μας, αφού - κακά τα ψέματα - κάποιες η Apple δύσκολα θα τις εκπλήρωνε για τους δικούς της λόγους. Πάμε!

Λιγότερες χαμένες κλήσεις
Όσοι και όσες έχουν χρησιμοποιήσει iPhone - από το πρώτο έως και το 3GS - έχουν παρατηρήσει ότι η συσκευή συχνά "χάνει το σήμα", με αποτέλεσμα να τερματίζονται πρόωρα κλήσεις. Το φαινόμενο μειώθηκε με τις πρόσφατες αναβαθμίσεις λογισμικού για το iPhone OS 3.0, συνεχίζει να υφίσταται - αν και σε μικρότερη κλίμακα, παραμένει εκνευριστικό. Μπορούμε να απαλλαγούμε απ' αυτό, παρακαλούμε; Σύντομα;
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 25%

Περισσότερες επιλογές παρόχων
Η Apple στις περισσότερες χώρες κλείνει συμφωνίες με συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Η χώρα μας συμπεριλήφθηκε αρχικά στην γενικότερη συμφωνία με τη Vodafone για την Ευρώπη και εμπλουτίστηκε με την εμφάνιση της CosmΟΤΕ (μέσω Deutsche Telekom). Ευελπιστούμε ότι με τη νέα έκδοση θα υπάρχουν πιο πολλές επιλογές - γιατί όχι μέσω όλων των παρόχων - και ότι αυτή δεν θα διατεθεί μόνο σε ένα ή δύο συγκεκριμένα δίκτυα.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 20%

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ