iPhone 4G, η... wish list

Τί θα θέλαμε να δούμε στο νέο iPhone;

Multitasking
Στην κατηγορία των smartphones υπάρχουν πια ουκ ολίγες πια συσκευές που διαχειρίζονται ταυτόχρονα έναν αριθμό από εφαρμογές. Η Apple δεν είχε επιτρέψει κάτι τέτοιο στα apps τρίτων κατασκευαστών μέχρι πρόσφατα - με το OS 4.0 θα το προσφέρει με τρόπο έξυπνο, θα θέλαμε ωστόσο από το νέο iPhone να προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα απ' όσα θα προσφέρει το (υποθέτουμε) τεχνολογικά κατώτερο 3GS.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 75%

Καλύτερη μπαταρία
Η καθημερινή χρήση του iPhone ομολογουμένως δοκιμάζει τις αντοχές της ενσωματωμένης μπαταρίας του περισσότερο απ' όσο έχουμε συνηθίσει με κινητά του παρελθόντος - καμία απορία, λοιπόν, που ο καταναλωτής διαπιστώνει μετά από μήνες χρήσης πως η καθημερινή φόρτιση γίνεται πια απαραίτητη. Όσες καινοτομίες κι αν φέρνει στην αγορά ένα νέο κινητό, είναι σίγουρα επιθυμητό να... μπορεί να επιζήσει για μία εργασιακή μέρα μακριά από φορτιστή. Γιατί να απαιτήσουμε αποσπώμενη μπαταρία, καλώς ή κακώς το έχουμε πια αποκλείσει με την Apple...
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 50%

Ισχυρότερος επεξεργαστής
Η βελτίωση των επιδόσεων του iPhone με τη μετάβαση από το μοντέλο 3G στο 3GS ήταν σημαντική - λογικό, λοιπόν, ο επίδοξος αγοραστής του επόμενου iPhone να απαιτεί ακόμη περισσότερα. Έχοντας ως δεδομένο πως το iPad αξιοποιεί τον επεξεργαστή Α4 της Apple (χρονισμένο στο 1GHz), θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι το iPhone 4G δεν θα ήταν άσχημο να προσφέρει κάτι αντίστοιχο - ακόμη και χρονισμένο χαμηλότερα να ήταν, για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 75%

Καλύτερα 3D γραφικά
Η Imagination Technologies - στις οποίας τα ολοκληρωμένα έχει στηριχθεί η Apple και στο παρελθόν - έχει δημιουργήσει νέο chip γραφικών, το PowerVR SGX545. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η αμερικανική εταιρεία θα το αξιοποιήσει στο νέο μοντέλο της, καθώς με τις απαιτήσεις που έχει το κοινό για καλύτερη απεικόνιση των games, οι αυξημένες επιδόσεις στα γραφικά 3D είναι πια αναγκαίες.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 25%

Λεπτότερος σχεδιασμός
Από πλευράς design το iPhone έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του - παραμένει ωστόσο αναμφισβήτητα κομψό. Αν όμως, σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες, το εξωτερικό περίβλημα του νέου μοντέλου iPhone είναι εμφανώς φθηνότερο και λιγότερο "πολυτελές", θα θέλαμε να είναι σίγουρα λεπτότερο. Ειδικά αν το iPhone 4G πωλείται ως premium έκδοση σε σχέση με τις υπάρχουσες.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 20%

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ