iPhone 4: τα νέα στοιχεία

Τί αγαπήσαμε... αμέσως στο κινητό της Apple;

Με σημαντική - για ακόμη μια φορά - καθυστέρηση σε σχέση με το εξωτερικό, κυκλοφόρησε εν τέλει και στη χώρα μας το νέο μοντέλο iPhone. Η μεγάλη επιτυχία των συσκευών αυτών πρακτικά... επιβάλλει, όπως και να το κάνουμε, συνοπτικές διαδικασίες, ακριβώς επειδή το ενδιαφέρον του κόσμου (είτε σκοπεύει να το αγοράσει είτε όχι) είναι μεγάλο - το Αθηνόραμα Digital φρόντισε λοιπόν να αποκτήσει την Παρασκευή μία από τις πρώτες συσκευές που βρήκαν το δρόμο τους στην ελληνική αγορά. Το Σαββατοκύριακο προσέφερε, δε, την καλύτερη ευκαιρία για να δοκιμάσουμε το iPhone 4 σε όλους τους τομείς και κάτω από διάφορες συνθήκες, προκειμένουν να διαπιστώσουμε αν όντως εκπληρώνει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε η Apple με αυτό. Λοιπόν;

Κατ' αρχήν, τί... δεν έχει αλλάξει (και θα έπρεπε). H Apple, ακολουθώντας την ίδια τακτική με αυτή των προηγούμενων iPhone, συνεχίζει να επιβάλλει και στη νέα της αυτή συσκευή εκείνους τους περιορισμούς που... αγαπάμε να μισούμε: ούτε στο iPhone 4 έχουμε την επιλογή επέκτασης του αποθηκευτικού του χώρου ή τη δυνατότητα απευθείας στα περιεχόμενά της (όλες οι διαδικασίες ολοκληρώνονται υποχρεωτικά μέσω iTunes). Η διασύνδεση μέσω Bluetooth επιτρέπει πλέον τη χρήση ασύρματων πληκτρολογίων - όπως και στο iPad - αλλά συνεχίζει να μην επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων από και προς άλλες συσκευές. Ούτε λόγος, δε, για αποσπώμενη μπαταρία. Αλοίμονο!

Αυτά, ωστόσο, τα είχαμε ανεχθεί και στα προηγούμενα iPhone. To νέο, τουλάχιστον, έχει τόσα προτερήματα, ώστε να αποζημιώνει στα μάτια όλων τις συνήθεις προαναφερθείσες αδυναμίες. Πρώτο μεγάλο ατού, φυσικά, η οθόνη του: αυτή καλύπτει όπως πάντοτε σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψη και είναι της ίδιας διαγωνίου με αυτή των 3G/3GS, αλλά... εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες. Η ανάλυσή της είναι τετραπλάσια, προβάλλοντας κείμενο και γραφικά στα 640x960 pixels (σε σχέση με τα 320x480). Με την διαγώνιο της οθόνης να παραμένει η ίδια, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η πυκνότητα των εικονοστοιχείων είναι απίθανη. Ο τύπος της οθόνης (ΙPS) και ο οπίσθιος φωτισμός LED, άλλωστε, ωθούν την αντίθεση στο επίπεδο του 800:1, καθιστώντας το iPhone 4 άνετο στη χρήση όσο πάρα πολύ λίγα άλλα κινητά μπορούμε να σκεφτούμε, τόσο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας όσο και στο σκοτάδι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ