iPhone 4: τα νέα στοιχεία

Τί αγαπήσαμε... αμέσως στο κινητό της Apple;

Σε τόσο ποιοτική οθόνη όσο αυτή του iPhone 4, τα γράμματα των κειμένων απεικονίζονται όντως όπως είχε αναφέρει ο Steve Jobs στην παρουσίαση της συσκευής: με κάθε λεπτομέρεια και με την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε... "γωνίας" στις καμπύλες τους. Σε συνδυασμό με την απεικόνιση από παλέτα 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, άλλωστε, το κείμενο και η εικόνα στην οθόνη του iPhone 4 δείχνουν σχεδόν... τυπωμένα πολλές φορές. Τα χρώματα είναι προφανώς ζωηρότερα από ποτέ, η απόδοση του μαύρου εκπληκτική, ενώ πολύ σημαντική είναι και η δυνατότητα χρήσης της συσκευής από πολλές διαφορετικές θέσεις, αφού η ευρεία γωνία θέασης της οθόνης το επιτρέπει. Η ευαισθησία στην αφή και η ανταπόκρισή της κατά το χειρισμό, άλλωστε, δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου και κινούνται στα γνωστά υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η αμερικανική εταιρεία.

Αφού... συνέλθει κανείς από το σοκ της οθόνης, αρχίζει να παρατηρεί περισσότερα πράγματα όσον αφορά στο σχεδιασμό του νέου iPhone. Αυτό έχει λεπτύνει ευδιάκριτα - οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούν πια τα 115.2x58.6x9.3 χιλιοστά - αλλά συνεχίζει να προσφέρει ανετότατο "κράτημα" στο χέρι. Το βάρος παραμένει στα ίδια επίπεδα (μόλις δύο γραμμάτια βαρύτερο από το 3GS των 135 gr.), το κάλυμμα της συσκευής στο πίσω μέρος έχει διαφοροποιηθεί όμως: η Apple με το iPhone 4 αφήνει στο παρελθόν τον κυρτό σχεδιασμό και υιοθετεί έναν απόλυτα επίπεδο. Περιττό να πούμε ότι κατορθώνει να είναι ακόμη ομορφότερος από αυτόν των προκατόχων του, που είχαν ήδη ιδρύσει αληθινή... σχολή μινιμαλισμού την τελευταία τριετία.

Η εν λόγω επιλογή της Apple έχει και τ' αρνητικά της: είναι δυστυχώς πολύ πιο εύκολο να γλιστρήσει το κινητό από το χέρι του χρήστη και να του... επιτρέψει να ανακαλύψει πόσες πτώσεις μπορεί ν' αντέξει το νέο iPhone. Που - με την πίσω πλευρά του να είναι επίσης κατασκευασμένη από γυαλί, όπως η πρόσοψη - είναι κάτι που δεν θα θέλαμε να διαπιστώσουμε, για να είμαστε ειλικρινείς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ