iPhone 4: Η αποκάλυψη λεπτό προς λεπτό

Όπως την αποδώσαμε μέσω Twitter!

Κάτι τόσο σημαντικό όσο η ανακοίνωση νέας έκδοσης του δημοφιλέστερου smartphone στον κόσμο, το Αθηνόραμα Digital δεν θα μπορούσε να την καλύψει... τυπικά. Χθες βράδυ παρακολουθήσαμε την ομιλία του Steve Jobs στο San Fransisco μέσω Internet, λοιπόν, και μεταφέραμε όλα τα σημαντικά στοιχεία της παρουσίασης του iPhone 4 μέσω του επίσημου καναλιού μας στο Twitter. Όλα τα tweets που σχετίζονται με αυτήν, με τις πληροφορίες και τα σχόλια που παραθέσαμε σε όλη τη διάρκειά της, ακολουθούν συγκεντρωμένα στις επόμενες σελίδες. Και επανερχόμαστε με τα άρθρα μας!

Τα φώτα χαμηλώνουν... ο Steve Jobs εμφανίζεται στη σκηνή και... ξεκινάμε!

O Steve ξεκίνησε με νούμερα - και δεν εννοούμε αυτούς καθ' αυτούς τους Apple developers, αλλά τον αριθμό τους. Στο πλαίσιο του χιούμορ, ε!

Και φυσικά ξεκινά η θριαμβολογία για το iPad. Δικαιωματικά. Δεν είναι και λίγα 2 μύρια πωλήσεις σε δύο μήνες. Κι ας μην είναι... magical.

Ωχ. Αρχίσαμε τα περίεργα. "Τράβηξα την προσοχή μιας τύπισσας σε καφετέρια επειδή κρατούσα iPad"...; Oh, come on, Steve. Δηλαδή, really.

Κάτι πολύ σημαντικότερο: υπάρχουν ήδη 8.500 εφαρμογές ειδικά ανεπτυγμένες για iPad ήδη στο Αpp Store. Ναι, το εκτιμούμε όσο τού αξίζει.

Κι άλλο ενδιαφέρον: 5 εκατομμύρια downloads βιβλίων μέσα σε αυτό το δίμηνο ή 2.5 βιβλία περίπου ανά iPad. Καθόλου άσχημα!

Ο Jobs επιδεικνύει μερικές από τις βελτιώσεις της εφαρμογής iBooks, όπως τη δημιουργία σημειώσεων πάνω στα ίδια τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Και... wow. Έχουμε μείνει έκπληκτοι: το iBooks υποστηρίζει πλέον και αρχεία PDF! Βρε λες να θέλει η Apple επανένωση με την Adobe...;

Χμ. Ίσως όχι. Ο Jobs άρχισε πάλι το γνωστό τροπάριο για την HTML5. Συμφωνούμε θείε Steve, αλλά αφού είναι ανέτοιμη ακόμη! Πάμε παρακάτω.

Ο Jobs επανέρχεται στο θέμα του App Store. Όπως και να το κάνεις, 225.000 διαφορετικές εφαρμογές είναι... εχμ... ένα μικρό πλεονέκτημα...!

Αναπόφευκτα ο Jobs επεξηγεί και για ποιούς λόγους κάποιες απορρίπτονται. Οι προφανείς λόγοι δεν είναι πάντα αυτοί που βλέπουμε όμως, Steve.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ