iPad: Τα (πολύ) καλά

Τί μας άρεσε, σε τί η Apple έκανε σωστές επιλογές

Αν μη τί άλλο, ένα πράγμα έχει πετύχει η Apple με κάθε της παρουσίαση νέου προϊόντος: να... χωρίζει το Web στα δύο, διακρίνοντας τους ενδιαφερόμενους σε υπερασπιστές ή κατήγορους των επιλογών της! Είναι απίστευτα εύκολο να μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία και με το iPad - μας προκαλούν ήδη φίλοι και γνωστοί, οπαδοί και πολέμιοι της αμερικανικής εταιρείας! - όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τόσα άγνωστα ακόμη στοιχεία και καμία πρακτική εμπειρία από το iPad, προτιμούμε απλώς να απαριθμήσουμε εκείνα στα οποία θεωρούμε ότι η Apple έπραξε και επέλεξε σωστά. Για τα... φάουλ, παραπέμπουμε σε άλλο άρθρο!

Πάμε, λοιπόν. Πιστεύουμε ότι η Apple έκανε τις σωστές επιλογές στα παρακάτω:

- Στο μέγεθος της οθόνης. Θεωρούμε ότι οι 10 ίντσες (9.7 για την ακρίβεια) είναι ιδανικές. Οι 7 θα το καθιστούσαν δύσχρηστο, οι 11 ή 12 θα έκαναν τη συσκευή πολύ μεγάλη. Η ανάλυση θα μπορούσε να είνα μεγαλύτερη ίσως, αλλά είναι επαρκέστατη για τα πράγματα που το iPad θα κληθεί να κάνει. Σωστή επιλογή εδώ, λοιπόν.

- Στην επιλογή τεχνολογίας της οθόνης. Ναι, ναι, όλοι θα δηλώναμε συναρπασμένοι αν η Apple ενσωμάτωνε στο iPad οθόνη OLED, όμως το κόστος της συσκευής σε τέτοια περίπτωση θα ήταν τόσο μεγάλο - μιλάμε και για οθόνη αφής υπενθυμίζουμε - ώστε μόνο... ο Jobs και οι φίλοι του θα μπορούσαν να την αγοράσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Η υποφωτιζόμενη οθόνη LED τεχνολογίας IPS είναι και προσιτή στον κατασκευαστή, και απολύτως επαρκής στον καταναλωτή. Μια χαρά.

- Σε τρία βασικά στοιχεία του hardware: τον επεξεργαστή, το σύστημα γραφικών και τη διασύνδεση Wi-Fi. Η τελευταία είναι Ν, οπότε μέσα στο σπίτι θα είναι ταχύτατη, σταθερή και ασφαλής. Ο πρώτος είναι ολοφάνερα ισχυρότατος και "στα δύσκολα" θα κρατήσει την ευχρηστία του iPad σε υψηλά επίπεδα. Το δεύτερο, δε, είναι μεν παρόμοιο με αυτό του 3GS, αλλά απολύτως κατάλληλο για games και ταινίες, βοηθούμενο και από τον επεξεργαστή. Όχι εκπτώσεις εδώ, και σωστά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ