iPad: H αποκάλυψη

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση του Jobs

Η χθεσινή παρουσίαση της Apple στο San Fransisco για το iPad ήταν μία από τις πιο σημαντικές για την αμερικανική εταιρεία το 2010. Το Aθηνόραμα Digital δεν ήταν εκεί - πρόσκληση είχαν λάβει αυστηρά Αμερικανοί δημοσιογράφοι και πάλι επιλεκτικά - προτιμήσαμε λοιπόν να κάνουμε το αμέσως καλύτερο πράγμα: να παρακολουθήσουμε κι εμείς την παρουσίαση μέσω Internet και να μεταφέρουμε από το επίσημο Twitter stream του Aθηνόραμα Digital τα σημαντικότερα σημεία της, καθώς και τα σχόλιά μας. Τα σχετικά tweets είναι συγκεντρωμένα στο παρόν κείμενο, για... "περιγραφή λεπτό προς λεπτό", περιέχοντας όλες τις επίσημες πληροφορίες για το iPad. Πάμε;


Ξεκινούν σε λίγο στο San Fransisco, ξεκινάμε κι εμείς εδώ λοιπόν. Τα επόμενα 60-90 λεπτά ενδέχεται να είναι όντως συναρπαστικά.

Η σκηνή έχει στηθεί, το μπλε χρώμα της κάνει cool αντίθεση με το λευκό του "μήλου" και όλοι περιμένουν να πάρει θέση το κοινό.

Η Apple παίζει Bob Dylan σαν background μουσική πριν το event. Εμείς θα προτιμήσουμε το Hiroshi Watanabe, είναι subtle but there. Oooooh.

Τα πολλά splashy χρώματα γύρω από το μήλο στο ντεκόρ της εκδήλωσης συμβολίζουν τις πολλαπλές χρήσεις του iTablet. Λένε. Λέμε. Θα δείξει.

Παρόντα και πολλά τηλεοπτικά κανάλια στο event. Έτσι είναι αυτά. Κάτι ήξερε ο Steve που δεν ήθελε απλώς a computer company!

Ναι, ναι, ακούστηκε και η παράκληση για την σίγαση των κινητών. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι όλοι εκεί μέσα θα υπακούσουν. Όχι όπως στα ελληνικά σινεμά!

Στη σκηνή ο Steve Jobs, σε καλή κατάσταση απ' ότι φαίνεται. Θα ανακοινώσει κάτι καινούργιο... αλλά πρώτα μερικά updates...; Έτσι λέει!

Α, ωραία. Δεν αναφερόμαστε σε updates προϊόντων, αλλά σε εκείνα τα συναρπαστικά στατιστικά. Εκατομμύρια πωλήσεις κλπ. κλπ. ΟΚ...

Μερικές αναφορές στο παρελθόν της Apple... συγκινητικό, κάτω από άλλες συνθήκες... αλλά... Steve... dude... τα ξέρουμε όλα αυτά!

Τί να κάνεις... σεβασμός στο δημιουργό. Ας τα ακούσουμε και ας περιμένουμε με υπομονή. Όση μας έχει απομείνει, δηλαδή, μετά από τόσο καιρό!

Ο Jobs μιλά για τις υπάρχουσες προϊοντικές κατηγορίες του στις φορητές συσκευές. iPod, iPhone, MacBook. Όμορφα. Πάμε παρακάτω.

Ο Jobs μιλά για laptop και για το iPhone... και για το περιθώριο που υπάρχει για κάτι άλλο ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές. Ω, ναι!

Καααααιιιι... ναι, επιτέλους το δείχνει. Λέγεται iPad και είναι σχεδόν ακριβώς όπως στις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει στο Web. Λογικό!

Είναι, λοιπόν: πολύ λεπτό, σε σχήμα που θυμίζει μεγάλο iPhone αλλά κατά τι πιο "τετραγωνισμένο", με οθόνη ευκρινή και μεγέθους netbook.

To περιβάλλον χειρισμού του θυμίζει αυτό του iPhone, με παρόμοια εικονίδια και χρώματα. Η αρχική οθόνη μπορεί να διαμορφωθεί από το χρήστη.

Ο Web browser καταλαμβάνει όλη την οθόνη και οι σελίδες φαίνονται πολύ καλά. Με περιστροφή κατά 90 μοίρες, περιστρέφεται και το περιεχόμενο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ