iPad: H αποκάλυψη

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση του Jobs

Το iTunes είναι προεγκατεστημένο και λειτουργεί όπως στους Η/Υ. Το video είναι ευκρινέστατο, αν και η οθόνη δεν πρέπει να είναι 16:9.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία διαβάζονται ανά σελίδα σε κάθετη διάταξη και "ανοιχτά" σε δύο σελίδες σε οριζόντια.

Το Google Maps λειτουργεί εκπληκτικά εύκολα, ο Jobs δείχνει πώς ανοίγουν επίσης τα φωτογραφικά album, οι επαφές και τα αρχεία PDF.

Μερικά Web sites που ο Jobs επισκέπτεται, ωστόσο, έχουν το γνωστό "σπασμένο" εικονίδιο του Flash... Χμμμ... δεν υποστηρίζεται λοιπόν.

Το πληκτρολόγιο είναι φυσικά εικονικό, όπως στο iPhone. Αξιοποιεί όμως την πολύ μεγαλύτερη οθόνη αφής και δείχνει περισσότερο εύχρηστο.

Ο Jobs επιδεικνύει ένα εξαιρετικά ευπαρουσίαστο organizer, που συνδυάζει σημειωματάριο και ημερολόγιο πολύ γρήγορα και άνετα.

Ακόμη μια επίδειξη του πόσο εύκολα περνά κανείς από το iTunes στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που θέλει να παρακολουθήσει. Pas mal.

Αν και θα πρέπει να το δούμε από κοντά, η ποιότητα της εικόνας στα clips φαίνεται πάρα πολύ καλή. Κανένα πρόβλημα με την κίνηση, επίσης.

Και... επιτέλους. Προδιαγραφές. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οθόνη διαγωνίου 9.7 ιντσών, αφής ίδιας τεχνολογίας με του iPhone.

Επεξεργαστής ταχύτητας 1 GHz "A4" (δεν ξέρουμε τί ακριβώς σημαίνει αυτό ακόμη), 16-64 GB χωρητικότητας, διασύνδεση Wi-Fi N...

...Bluetooth 2.1, πυξίδα και αισθητήρας περιστροφής, ηχείο και μικρόφωνο και θύρα επέκτασης των 30 ακίδων. Όπως το iPhone 3GS, εν πολλοίς.

Το πλέον εκπληκτικό μέχρι στιγμής: αυτονομία 10 (!!!) ωρών σε πραγματικές συνθήκες, χρόνος αναμονής ενός μήνα...; Whoa. Σοβαρές δηλώσεις!

Kαι έρχεται η ώρα των εφαρμογών και του Scott Forstall. Λοιπόν, ναι: το iPad εκτελεί όλες τις εφαρμογές του iPhone "με τη μία"!

Φυσικά λόγω της μικρότερης ανάλυσης "τρέχουν" στο κέντρο της οθόνης σε σημαντικά μικρότερο μέγεθος.

Μπορούν με μία ειδική λειτουργία 2x να διπλασιαστούν σε μέγεθος - έτσι καταλαμβάνουν όλη την οθόνη. Αλλά δεν φαίνονται απολύτως σωστά.

Οι εφαρμογές, τουλάχιστον. Τα games δείχνουν μια χαρά, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχαν δημιουργηθεί γι' αυτήν την ανάλυση οθόνης.

Καταφανώς το iPad εμπεριέχει το chipset γραφικών του iPhone 3GS, οι δημιουργοί ωστόσο θα πρέπει να κάνουν μετατροπές στα υπάρχοντα apps.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ