iOS Game Center: H γνώμη μας

Πώς μας φάνηκε το... φορητό Xbox Live της Apple;

Ελάχιστες ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Steve Jobs αποκάλυψε την ενσωμάτωση της Δικτυακής υπηρεσίας Game Center στην τελευταία αναβάθμιση λογισμικού για το iPhone 4 - κι από χθες αυτή προσφέρεται επίσημα στους κατόχους του νέου κινητού της εταιρείας του Κουπερτίνο. Είναι αξιοσημείωτο δε, πως για πρώτη φορά η Apple δίνει τόσο μεγάλη σημασία στα video games και στη λειτουργία του iOS ως πλατφόρμα για την ψηφιακή διασκέδαση του καταναλωτή. Το Αθηνόραμα Digital εγκατέστησε τη νέα έκδοση του λογισμικού στο iPhone 4 και στις επόμενες παραγράφους ακολουθούν οι εντυπώσεις από την επαφή μας με το Game Center.

Οι κάτοχοι της νέας συσκευής της αμερικάνικης εταιρείας έχουν επιτέλους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν μία καλοσχεδιασμένη, οργανωμένη υπηρεσία που αναλαμβάνει να διαχειριστεί τις Δικτυακές συγκρούσεις με άλλους gamers, να συνδέσει τους φιλικούς χρήστες μεταξύ τους, να τους δώσει την ευκαιρία να συγκρίνουν τα επιτεύγματά τους σε διάφορους τίτλους και να ανταγωνιστούν για την κατάκτηση της καλύτερης θέσης. Η νέα εφαρμογή/υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο για iPhone 4, iPhone 3GS και iPod Τouch δεύτερης έως και τέταρτης γενιάς, ενώ με την κυκλοφορία της έκδοσης 4.2 του iOS θα προστεθεί στη λίστα και το iPad.

Ο χρήστης των παραπάνω συσκευών δεν έχει παρά να δημιουργήσει ένα ψευδώνυμο το οποίο - εκτός από το γεγονός ότι θα συνδεθεί αυτόματα με το Apple ID του - θα τού επιτρέψει να εμφανίζεται με ξεχωριστό τρόπο στη Δικτυακή κοινότητα του Game Center. Μετά από αυτή τη σύντομη διαδικασία, μπορεί να ορίσει ένα μήνυμα κατάστασης (κάτι σαν τα status του Facebook) και στη συνέχεια να εισέλθει στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής. Εκεί αναγράφονται όλα τα στοιχεία του λογαριασμού του, καθώς και οι φίλοι, τα games και τα... achievements (α λα Xbox 360) που είναι συνδεδεμένα με αυτό.

Η προσθήκη φίλων δεν γίνεται βέβαια αυτόματα: θα χρειαστεί να γνωρίζει κάθε χρήστης το mail ή το ψευδώνυμο που έχει ορίσει κάθε φιλικός του χρήστης στην υπηρεσία Game Center, έτσι ώστε να φτάσει στο σωστό αποδέκτη η πρόσκληση. Χάρη στη λειτουργία των προωθούμενων ενημερώσεων (push notifications), οι προσκλήσεις αυτές εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη των συσκευών της Apple ασχέτως αν το Game Center είναι ενεργό και, με το πάτημα ενός πλήκτρου, γίνεται η προσθήκη στη σχετική λίστα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ