iOS 4.2: Οι εντυπώσεις μας

Πώς και πόσο αλλάζει τις συσκευές της Apple;

Σύμφωνα με τη συνήθεια που έχουν αποκτήσει - και μεταβιβάσει ως προσδοκία σε μας - οι εταιρείες τεχνολογίας, ως σημαντικά "βήματα μπροστά" στο λογισμικό ελέγχου των συσκευών τους συνήθως χαρακτηρίζονται τα... "στρογγυλά νούμερα". Η έκδοση 2.0, η 3.0, η 4.0, έστω η... 4.5. Αλλά όχι εκδόσεις με μικρότερα δεκαδικά και σίγουρα όχι με τρία (που υποδεικνύουν περισσότερο διορθώσεις προβλημάτων παρά ο,τιδήποτε άλλο). Ε, αυτή τη φορά η Apple αληθινά πρωτοτύπησε: η ολοκαίνουργια έκδοση 4.2.1 του iOS, του δικού της και αποκλειστικού λειτουργικού συστήματος, είναι από τις πιο σημαντικές του 2010, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Κι αυτό - στη... θάλασσα των updates όπου αρμενίζουμε όλοι - μιλά από μόνο του.

Η εν λόγω αναβάθμιση λογισμικού είναι, σε πρώτο στάδιο, αυτή που "ενοποιεί" κατά κάποιο τρόπο την όλη λειτουργία των iPhone, iPod Touch και iPad: τόσο οι δυνατότητες του iOS 4.2.1, όσο και η υποδομή του για apps ανεξάρτητων δημιουργών, είναι πλέον κοινά ανάμεσα στις συσκευές της Apple. Αυτό δεν σημαίνει πως αποδίδει σε όλες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (δεν γίνεται από το iPad και το iPhone 3G να περιμένει κανείς τις ίδιες επιδόσεις), αλλά ότι έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση και ότι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα σε κινητό, tablet και player είναι περισσότερα από ποτέ.

Στο Αθηνόραμα Digital εγκαταστήσαμε και δοκιμάζουμε τις τελευταίες 24 ώρες το iOS 4.2.1 σε iPhone 3G, iPhone 4 και iPad. Αν και κάποιες αναφορές για το αντίθετο υπάρχουν στο Web, στην περίπτωσή μας η αναβάθμιση έγινε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και στις τρεις συσκευές μέσω του iTunes 10.1. Ξεκινώντας από το... χαμηλότερο σκαλοπάτι, στο iPhone 3G δεν άλλαξε κάτι θεαματικά από πλευράς ανταπόκρισης και ταχύτητας: έχουμε υποστηρίξει και στο παρελθόν πως το iOS 4 έχει κατά βάση αναπτυχθεί για τις συσκευές της Apple με επεξεργαστή Α4 - iPhone 4, iPad - και η έκδοση 4.2.1 επιβεβαιώνει την εντύπωσή μας, όντας κατά τι σταθερότερη και πανελάχιστα πιο "'άνετη" από την 4.1 του Σεπτέμβρη, αλλά όχι σε βαθμό που να ανατρέψει την εντύπωσή μας. Για τους κατόχους αυτού του μοντέλου, αξίζει περισσότερο για τα extra χαρακτηριστικά παρά για κάτι άλλο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ