Huawei Mate X: στα καταστήματα στις 15/11

Πανάκριβο και για την ώρα μόνο στην Κίνα, άγνωστο το πώς ή πότε στον υπόλοιπο κόσμο

Μετά από το... σήριαλ της Samsung με το Galaxy Fold - και την αρνητική δημοσιότητα που αυτό δέχθηκε μέχρι την πρόσφατη κυκλοφορία του - ομολογουμένως είναι δύσκολο να εκφράσει κανείς ενθουσιασμό για τα "αναδιπλούμενα" smartphones. Παρ' όλα αυτά οι δύο εταιρείες που είχαν προγραμματίσει τέτοια μοντέλα για πώληση πριν το τέλος του χρόνου προχωρούν στην διάθεσή τους έτσι κι αλλιώς. Η Motorola έχει ουσιαστικά προ-ανακοινώσει την αποκάλυψη του "πνευματικού διαδόχου" του ιστορικού RAZR σε εκδήλωση που θα γίνει στις 13/11, ενώ η Huawei σε εκδήλωση που έκανε χθες ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του Mate X αμέσως μετά. Την συσκευή οι Κινέζοι είχαν επιδείξει σε πολλαπλές περιπτώσεις στο παρελθόν, είχαν προγραμματίσει για διάθεση τον Ιούνιο και μετά τον Σεπτέμβριο, μα όλα δείχνουν πως... ήλθε πια το πλήρωμα του χρόνου.

Πράγματι, η Huawei υπόσχεται να διαθέσει εμπορικά το Mate X στις 15 Νοεμβρίου, αρχικά μόνο στην Κίνα: η εταιρεία δηλώνει πως "εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο μελλοντικά θα το διαθέσει σε όλες τις αγορές" αλλά και πως "η διάθεσή του συνδέεται (και) με την ανάπτυξη των δικτύων τηλεφωνίας 5G σε κάθε αγορά". Το Mate X θα πωλείται προς 16.900 yuan, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου $2400 (!), κοινώς ακόμη υψηλότερο από αυτό του Samsung Galaxy Fold και σίγουρα προσιτό σε πολύ μικρότερο ποσοστό του αντίστοιχου κοινού. To Mate X στην μορφή που θα πωλείται σε λίγες μέρες ενσωματώνει τον πανισχυρότερο επεξεργαστή Kirin 980, υποβοηθούμενο από 8 GB μνήμης λειτουργίας και 512 GB αποθηκευτικού χώρου.

Υπενθυμίζουμε πως ενώ το Galaxy Fold "ανοίγει σαν βιβλίο", η εύκαμπτη οθόνη του δηλαδή βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής, η αντίστοιχη οθόνη του Mate X βρίσκεται στο εξωτερικό της και "ανοίγει" με τον αντίστροφο τρόπο. Στις φωτογραφίες που έχουν ως τώρα δημοσιευθεί η οθόνη των Κινέζων "ανοιχτή" δείχνει να "κρύβει" καλύτερα το σημείο "αναδίπλωσης" σε σχέση με την αντίστοιχη των Κορεατών, δεν παύει όμως να είναι μονίμως εκτεθειμένη σε πτώσεις ή γρατσουνιές. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιά θα είναι η γνώμη του ειδικού Τύπου για το Mate X, τόσο σε επίπεδο αμιγώς υλικό, όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας καθώς - όπως τα Mate 30/30 Pro - δεν θα ενσωματώνει τα apps και τις υπηρεσίες της Google. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ