Honor Watch GS Pro

Σχεδιασμός καλαίσθητος, αντοχή κορυφαία, αυτονομία... ανεπανάληπτη

Οι πρώτες εντυπώσεις από την χρήση του Honor Watch GS Pro είναι πάρα πολύ καλές, λοιπόν - αλλά πώς εξελίσσονται μετά από αρκετές συνεχόμενες ημέρες εντατικής, απαιτητικής χρήσης; Όχι μόνο παραμένουν πολύ καλές, αλλά... βελτιώνονται ακόμη περισσότερο οι εντυπώσεις αυτές, με πρώτο λόγο την τεράστια αυτονομία: η εταιρεία όχι μόνο "χώρεσε" μπαταρία σχεδόν 800 mAh μέσα στο GS Pro, αλλά ο κεντρικός επεξεργαστής (Kirin A1) κάνει έξοχη χρήση της διαθέσιμης ενέργειας και συνεχή εξοικονόμησή της. Το αποτέλεσμα; Κυριολεκτικά δύο εβδομάδες λειτουργίας ανάμεσα στις φορτίσεις και μάλιστα με πλήρη "φόρτο" χρήσης: καταγραφή δραστηριοτήτων, αναπαραγωγή μουσικής, λήψη ειδοποιήσεων, λήψη κλήσεων, προσανατολισμός βάσει GPS, σχεδόν όλα για αρκετές ώρες κάθε μέρα.

'Επειτα είναι οι λειτουργίες αυτές καθ' αυτές που εκπλήσσουν ευχάριστα. Τα 100+ διαφορετικά προγράμματα εξάσκησης που το smartwatch της Honor προσφέρει είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακά, αλλά η πρότασή της αναλαμβάνει να παρακολουθεί κι άλλα πράγματα άμεσα σχετιζόμενα με την υγεία του κατόχου ενός GS Pro. Από την σωστή ξεκούραση και τον αποτελεσματικό ύπνο μέχρι την καταγραφή καρδιακών παλμών και την μέτρηση της οξείδωσης του αίματος, η πρόταση της Honor συγκεντρώνει πολλές σημαντικές πληροφορίες στις οποίες είναι πολύ εύκολο να ανατρέξει κανείς μέσω του σχετικού δωρεάν app (Huawei Health). To app αυτό βάσει της εμπειρίας μας της πρακτικής λειτουργεί καλύτερα σε περιβάλλον Android απ' ότι iOS, κι επιδέχεται βελτιώσεων, προσφέρει πάντως ουκ ολίγες δυνατότητες.

Η Honor πάντως, ακολουθώντας την... παραδοσιακή της συνήθεια να προσθέτει "το κάτι παραπάνω" σε προϊόντα της που υπάγονται σε ήδη καθιερωμένες κατηγορίες, έχει ενσωματώσει στο GS Pro και κάποιες λειτουργίες που δεν συναντά κανείς συχνά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε την "Route Back" η οποία αναλαμβάνει, σε περίπτωση που ο κάτοχός του χάσει τον δρόμο του π.χ. σε έναν μεγάλο περίπατο ή μία άγνωστη διαδρομή, να τον καθοδηγήσει πίσω (ακόμη και χωρίς την βοήθεια του smartphone του!), καθώς και την δυνατότητα λήψης πληροφοριών για επερχόμενη κακοκαιρία σε πραγματικό χρόνο βάσει τοποθεσίας και υψομέτρου.

Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω το εύχρηστο σύστημα χειρισμού με την οθόνη αφής - δεν είναι το ταχύτερο της αγοράς αλλά είναι σωστά δομημένο και κατανοητό - τις πολλές επιλογές στον σχεδιασμό της πρόσοψης του ρολογιού και την δυνατότητα ακρόασης αρχείων μουσικής απευθείας από την ίδια την συσκευή, έχει ένα smartwatch που δεν στερείται πρακτικά τίποτε από ακριβότερά του άλλων κατασκευαστών. Τα €269 που ζητά το Watch GS Pro ομολογουμένως δεν είναι τα €49 ή €99 στα οποία κινούνταν παρελθούσες προτάσεις της Honor αλλά τα δικαιούται ακόμη κι αν εστιάσει κανείς στην αντοχή και την αυτονομία του και μόνο. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα χωρίς δυσκολία παίρνει την θέση του ανάμεσα στα άλλα προϊόντα της Honor που χαρακτηρίζονται από ασυνήθιστα υψηλό δείκτη κόστους/αξίας. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ