Canon EOS 1D IV: η απάντηση

Στην Nikon D3s, συγκεκριμένα - και ηχηρή μάλιστα

Όταν η Nikon ανανεώνει τις κορυφαίες της ψηφιακές φωτογραφικές, είναι πρακτικά βέβαιο ότι η Canon είναι ήδη προετοιμασμένη να κάνει το ίδιο - ακόμη κι έτσι, όμως, δεν είχαμε... προετοιμαστεί ψυχολογικά για απάντηση τόσο γοργή. Ημέρες μόνο μετά την αποκάλυψη της D3s από την πρώτη, είχαμε την αποκάλυψη μίας νέας EOS, της 1D IV, από τη δεύτερη - με κοινό μάλιστα χαρακτηριστικό γνώρισμα: την υψηλότατη φωτοευαισθησία που επιτρέπει και στο μοντέλο της Canon να συλλαμβάνει εξαιρετικές φωτογραφίες σε πολύ κακές συνθήκες φωτισμού. Το όριο της φωτοευαισθησίας αυτής ISO είναι το ίδιο... αστρονομικό των 102.000 ISO με της D3s, καθιστώντας εφικτή τη φωτογράφιση χωρίς flash ακόμη και σε χώρους που επικρατεί... σκοτάδι σχεδόν.

H ΕΟS 1D IV, πάντως, καταφέρνει να ξεπεράσει την D3s στο χαρακτηριστικό "της μοδός" για το 2009: την εγγραφή video υψηλής ευκρίνειας. Η νέα Canon συλλαμβάνει κινούμενη εικόνα σε ανάλυση 1080p, πλήρους high definition δηλαδή, και όχι μόνο σε 720p όπως η Nikon. Οι διπλοί (!) ψηφιακοί επεξεργαστές εικόνας που ενσωματώνει, άλλωστε, επιτρέπουν στην 1D IV να συλλαμβάνει διαδοχικές φωτογραφίες στην υψηλότερη δυνατή της ανάλυση (16 megapixel) με ρυθμό 10 ανά δευτερόλεπτο. Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά άξια αναφοράς περιλαμβάνουν την αυτόματη εστίαση βάσει 45 διαφορετικών σημείων, το ειδικά κατασκευασμένο σώμα της φωτογραφικής (ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη), καθώς και το σύστημα αυτόματης ρύθμισης φωτεινότητας και αντίθεσης από την ίδια τη συσκευή πριν τη σύλληψη, αντίστοιχο με το Active-D Lighting της Nikon.

H καινούργια EOS θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό μέσα στο Δεκέμβριο, στην... εχμ... όχι πολύ προσιτή αλλά επαγγελματικά δικαιολογήσιμη τιμή των 5000 δολαρίων. Επιβεβαίωση αντίστοιχη από την ελληνική αντιπροσωπεία για χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας και τιμή πώλησης στην αγορά μας δεν έχουμε ακόμη, αλλά δεν θα πρέπει να αργήσει ιδιαίτερα. Μόλις έχουμε νέα, ενημερώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ