Apple, HTC και δικαστήρια

Smartphones, η χαρά των δικηγόρων

Μία απλή καταμέτρηση του αριθμού των μηνύσεων που έχουν γίνει ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρίες smartphones το τελευταίο τρίμηνο, θα αρκούσε να αποδείξει ότι - αν μη τι άλλο - οι δικηγόροι τους δεν πρέπει να κάθονται ούτε λεπτό! Η Apple ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της HTC, καθώς θεωρεί ότι η δεύτερη παραβιάζει πάνω από 20 κατοχυρωμένες πατέντες της πρώτης για το iPhone. Οι πατέντες αυτές έχουν να κάνουν με το περιβάλλον χρήσης των συσκευών, την γενικότερη αρχιτεκτονική λειτουργίας τους, καθώς και λεπτομέρειες στο ίδιο το hardware.

Η HTC έχει ως γνωστόν συνάψει στενή συνεργατική σχέση με την Google για την κυκλοφορία συσκευών με το λειτουργικό Android - αποκορύφωμα της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν η πρόσφατη κυκλοφορία του Nexus One (του περίφημου Google Phone). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η πλευρά της Apple δεν βλέπει με καλό μάτι τη συνεργασία των δύο εταιρειών - που έρχεται ουσιαστικά να εδραιωθεί ως νέος παίκτης στη συγκεκριμένη κατηγορία φορητών συσκευών - και ο Steve Jobs δήλωσε σχετικά με την αγωγή πως "δεν μπορούμε να βλέπουμε τους ανταγωνιστές μας να κλέβουν τις ιδέες μας και την τεχνολογία μας και να παραμένουμε άπραγοι".

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές δεν είχε γίνει γνωστό το ακριβές κείμενο της αγωγής. Στελέχη της Google, πάντως, τονίζουν πως ναι μεν δε θέλουν να εμπλακούν στη διαμάχη των δύο εταιριών, εμφατικά σημειώνουν ωστόσο ότι στηρίζουν τους συνεργάτες τους - καθώς είναι σε όλους προφανές ότι η κίνηση της Apple έχει ως στόχο (και) το δικό της λειτουργικό. Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ