Από το iPhone, στο iPad!

Games από τη μικρή οθόνη, στη... μεσαία!

To iPhone και το iPod Touch είναι αλήθεια ότι, για έναν σημαντικό αριθμό εταιρειών ανάπτυξης games, έχουν αποδειχθεί πρακτικά... χρυσωρυχεία - και μάλιστα χωρίς η Apple να έχει επιδιώξει ενεργά κάτι τέτοιο στην αρχή. Για το iPad, αντιθέτως, η αμερικανική εταιρεία έχει δηλώσει πως στα games εντοπίζει μία από τις βασικές λειτουργίες του. Το νέο προϊόν της Apple, όπως έχουμε αναφέρει κατ' επανάληψη στο παρελθόν, θα είναι σε θεση να αξιοποιήσει χωρίς καμία μετατροπή όλες τις εφαρμογές των iPhone/iPod Touch, όμως, ε, κακά τα ψέματα: άλλο η δική του μεγάλη οθόνη, άλλο οι μικρές των φορητών. Άλλο η μεγαλύτερή του ανάλυση, άλλο η μικρότερη δική τους. Και ο ισχυρότερος κεντρικός του επεξεργαστής, ανεκμετάλλευτος να μείνει...;

Όχι βέβαια! Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του iPad πιστεύουμε - ή θέλουμε να πιστεύουμε - ότι οι δημιουργοί για τα αξιοποοήσουν προχωρώντας στις ανάλογες τροποποιήσεις, έτσι ώστε όλα τα games που θα προσφέρονται από τις 3 Απριλίου και μετά, να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές του. Ποιά είναι, λοιπόν, τα games που ήδη αγαπάμε στα iPhone και iPod Touch, τα οποία θα θέλαμε περισσότερο να δούμε σε "σωστές" τους εκδόσεις σε iPad σύντομα; Καταμετρούμε στις επόμενες σελίδες!

Beneath A Steel Sky: Remastered
Εταιρεία ανάπτυξης: Revolution
Τιμή: €2.39
Η εποχή των point-and-click adventures έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κάτι αμέσως προφανές από τις ελάχιστες κυκλοφορίες της κατηγορίας τα τελευταία 5 χρόνια. To iPad όμως θα προσφερόταν για τέτοια games, αφού η οθόνη αφής πληροί ορισμένες προδιαγραφές που της επιτρέπουν να αντικαταστήσει το παραδοσιακό ποντίκι. Με αυτό το σκεπτικό, η Revolution Software επανέφερε μέσω iTunes το Beneath a Steel Sky που είχε αγαπήσει μεγάλος αριθμός από gamers την εποχή των 16-bit συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας - στην έκδοση για το iPad ευελπιστούμε πως θα δούμε ακόμη καλύτερα γραφικά και βελτιωμένη την αίσθηση της αλληλεπίδρασης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ