Από το iPhone, στο iPad!

Games από τη μικρή οθόνη, στη... μεσαία!

Broken Sword: Director’s Cut
Εταιρεία ανάπτυξης: Revolution
Τιμή: €3.99
Ένα από τα αληθινά κλασικά παιχνίδια της κατηγορίας των adventures και από τα πλέον βραβευμένα video games, κάνει την εμφάνισή του ήδη στο iPhone. Ο λόγος για το Broken Sword: Director’s Cut, το οποίο ακολουθεί πιστά τα βήματα του αρχικού τίτλου και εμπλουτίζεται με ορισμένα νέα στοιχεία, όπως νέους γρίφους και εκτενέστερο σενάριο. Η ιστορία εμπλέκει τη δημοσιογράφο Nico Collard και τον αμερικάνο George Stobbart σε μία περιπέτεια γεμάτη ίντριγκα και κινδύνους. Πολύ θα θέλαμε η έκδοση για iPad να έχει εμπλουτιστεί όχι μόνο με γραφικά που φαίνονται καλύτερα λόγω υψηλής ανάλυσης, αλλά και γρίφους που εκμεταλλεύονται τη μεγαλύτερη οθόνη του.

Championship Manager 2010 Express
Εταιρεία ανάπτυξης: Square-Enix
Τιμή: €3.99
Η ιστορική σειρά management games, ξεχωριστή ανάμεσα σε όλες τις άλλες παραγωγές αθλητικών τίτλων, έχει περάσει και στον κόσμο της Apple, αφού η Eidos (Square-Enix) αποφάσισε να την μεταφέρει στο iPhone. Ο παίκτης έχει στη διάθεσή του μεγάλη γκάμα επιλογών για να φέρει το ποδοσφαιρικό σωματείο της αρεσκείας του εκεί που ο ίδιος επιθυμεί, παίρνοντας αποφάσεις τόσο εντός όσο και εκτός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Μία ενδεχόμενη έκδοση για το iPad ελπίζουμε να αξιοποιεί ικανοποιητικά την μεγαλύτερη οθόνη των 1024x768 pixels, έτσι ώστε οι επιλογές που προσφέρονται στον παίκτη να «απλώνονται» πιο ομαλά στο όλο γραφικό περιβάλλον του.

Civilization Revolution
Εταιρεία ανάπτυξης: 2K Games
Τιμή: €5.49
Το τελευταίο μέρος της δημοφιλούς σειράς τίτλων στρατηγικής έκανε την εμφάνισή του σε διάφορες φορητές συσκευές, δεν κατάφερε όμως να αποσπάσει θετικά σχόλια. Οι χάρτες έδειχναν απλουστευμένοι και η απουσία λειτουργίας μεγέθυνσης ή σμίκρυνσής τους άφηνε πολύ μικρά περιθώρια για πραγματικά σωστή απεικόνιση. Ευελπιστούμε ότι σε μία ενδεχόμενη έκδοση για iPad, βάσει των μεγαλύτερων δυνατοτήτων του στα γραφικά, τα προβλήματα αυτά θα είναι επιλύσιμα, έτσι ώστε να απολαύσουμε και πάλι αρκετές από τις καλές στιγμές του παρελθόντος των Civilization.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ