Γοργόνα: Ένα νέο καφενείο έρχεται στο Παγκράτι

Μία πολύ δυνατή ομάδα υπογράφει το επερχόμενο σποτ της δημοφιλούς γειτονιάς, που είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει.

Το καφενείο Γοργόνα στο Παγκράτι

Ένα νέο καφενείο έρχεται να προστεθεί στην παγκρατιώτικη πιάτσα, που είναι ιδιαιτέρως ενεργή όσον αφορά τις καινούριες προσθήκες το τελευταίο διάστημα. Η 'Γοργόνα' ανοίγει στις αρχές Απριλίου (02/04), από μια πολύ δυνατή ομάδα της αθηναϊκής εστίασης (Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Odori, Enkelt, Αβέρτα στο Κουφονήσι), Τάσος Φαναριώτης & Κωνσταντίνος Μπλέτσας από Προφήτη, Τράγο και Αθηνέζα, Μάνος Σικινιώτης και Frankie LLuc από Stoa Athens, Γιώργος Πανόπουλος από Stoa Athens και Yucatan).

Γιατί 'Γοργόνα;', θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Πέρα από το πιασάρικο του ονόματος, σύμφωνα με τους δημιουργούς του μαγαζιού είναι ένα δυνατό σύμβολο με πολλές σημασίες, που μπορεί να εκτείνονται σε ισορροπία λογικής και ενστίκτων μέχρι την απόλυτη αυτονομία ή και την αποπλάνηση. Θα μπορούσε ακόμη να θεωρηθεί καθρέφτης επιθυμιών, φόβων και της άγριας ομορφιάς του αγνώστου. Ή η υπενθύμιση πως μέσα μας κρύβονται βάθη που ακόμα δεν έχουμε εξερευνήσει. 

Αντλεί έμπνευση από τα καφενεία της παλιάς Αθήνας και πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο η δράση θα ξεκινά από νωρίς το πρωί με ελληνόστροφο πρωινό και καλό καφέ (ή ακόμη και τάβλι) και όσο περνά η ώρα θα μεταστρέφεται σε μεζεδοπωλείο με μικρά καφενειακά πιάτα και cocktails. 

Την επιμέλεια του φαγητού έχει η σεφ Αμάντα Κοντογιώργου Ιακωβίδη, με καταγωγή από Ελλάδα, Ιταλία και Ιαπωνία (fun fact: Η οικογένειά της έτρεχε το Kyoto, το παλαιότερο ιαπωνικό εστιατόριο στην Ελλάδα, για πάνω από 50 χρόνια) και εμπειρία σε κουζίνες που εκτείνονται από Λονδίνο και Νέα Υόρκη μέχρι Μαϊάμι, Τόκιο και Ντουμπάι. Η ίδια έρχεται στην Ελλάδα για να δημιουργήσει γεύσεις που αγαπά πολύ και τις θυμίζουν τα καλοκαίρια με τη γιαγιά της. 

Έτσι, στη Γοργόνα, μεταξύ άλλων θα τρως αρχικά αυγά βραστά με ψημένο ψωμάκι ή μάτια με γραβιέρα, ντοματίνια και ψημένο ψωμάκι, ομελέτα με μανούρι, πιπεριές, ντοματίνια και μυρωδικά ή αντίστοιχη με λουκάνικο Τρίκαλων, πατάτες, φέτα, πιπεριά και ντομάτα, πριν στη συνέχεια φτάσουν στο τραπέζι προτάσεις σαν την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, τον γαύρο μαρινάτο, τη γραβιέρα σαγανάκι με μαρμελάδα σύκου ή τα κεφτεδάκια με δυόσμο. 

Στο ευ πίνειν κομμάτι, ο πάντοτε χαρισματικό γευσιπλάστης Λυκιαρδόπουλος έχει δομήσει μια ωραία λίστα με cocktails που πατούν στο τερέν των twisted classics, με κάθε ένα να έχει και ελληνικά στοιχεία. Πίνεις δηλαδή, Negroni με δίκταμο, Americano με βύσσινο, Old Fashioned με χαρούπι ή το ομώνυμο με το μαγαζί spritz, με κρητικά βότανα.

Περισσότερα προσεχώς.


Info

Ευφράνορος 35, Παγκράτι
Τηλ. 2107014462
Ανοιχτά καθημερινά 09.00 - 00.30

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γοργόνα

Ευφράνορος 35
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στην κρυφή παραλία του αθηναικού κέντρου, πας πλέον και για απογευματινό ποτό

Μία από τις πιο 'δροσερές' εμπειρίες της θερινής Αθήνας σε περιμένει στην πλατεία Μαβίλη, για όλο τον Ιούλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/07/2026

Bolivar Beach Club: Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός της Αθήνας

'Ενας all-day παραθαλάσσιος προορισμός με beach vibes, φαγητό, cocktails, μουσική και κορυφαία parties με ονόματα της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής.

Στον Άγιο, η άφεση αμαρτιών δίνεται στην μπάρα

Οι αμαρτωλοί και οι αμαρτωλές της πόλης που θα βρεθούν το καλοκαίρι στην Αθήνα έχουν έναν "ιερό" προορισμό.

Ιπποπόταμος: Στον πεζόδρομο της Δελφών έχει πάντα καλοκαίρι

Από το 1978, ο Ιπποπόταμος είναι σταθερό στέκι στο Κολωνάκι για καφέ, Spritz, σαγκρία, μπίρες, κοκτέιλ, ωραία μουσική και λαχταριστό γουακαμόλε με τορτίγιες.

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Φρέσκες μπάρες αλλά και pop up projects που θα μας απασχολήσουν αυτό το καλοκαίρι αλλά και πιο πέρα από αυτό.

Μια κρυφή όαση στην καρδιά της Αθήνας που λέγεται Diva Razis

Πρόκειται για ένα καφέ-μπαρ στην Πλατεία Βικτωρίας με καλλιτεχνικές πινελιές, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον αγαπημένο καφέ αλλά και προτάσεις σνακ και φαγητών

49 all day cafe & wine bar: Urban θερινή αύρα στο Κολωνάκι

Πρωινός specialty καφές, brunch με μεσογειακές επιρροές, δροσερές γεύσεις και comfort επιλογές που συνοδεύονται από ενημερωμένη wine list και ευφάνταστα cocktails.