'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το "Paradiso" είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ του πλανήτη – με μία από τις πιο πρωτότυπες εισόδους (περνάς μέσα από το ψυγείο ενός μαγαζιού που πουλά pastrami sandwiches για να βρεθείς στην μπάρα του). Και ένα από τα κορυφαία του μάταιου τούτου κόσμου, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι θέσεις Νο 1 στα The World's 50 Best Bars του 2022 και Νο 4 το 2023.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 4

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 3

Είναι τέτοιες οι ουρές που σχηματίζονται στην πόρτα του, μάλιστα, που οι δημιουργοί του –Giacomo Giannotti και Margarita Sader– θα μπορούσαν να χρεώνουν εισιτήριο. Αλλά, προφανώς, δεν το κάνουν. Αντιθέτως, στοχεύουν τα τελευταία δύο χρόνια προς μια άλλη, εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, την οποία ακολουθούν με πάθος και πλάνο: αυτή της βιωσιμότητας.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 5

Τα τελευταία τρία χρόνια, και πιο συγκεκριμένα κάθε Μάρτιο, διοργανώνουν το Paradiso Sustainability Summit, δημιουργώντας στη Βαρκελώνη έναν κόμβο ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και εργαλείων, μαζί με μερικούς εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του bar industry παγκοσμίως.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου 2

Το φετινό event πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου και, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε σεμινάρια και πάνελ, workshops και masterclasses, συνεργασίες και δραστηριότητες που επικεντρώνονται στην προώθηση της βιωσιμότητας στον κλάδο και την τοπική κοινότητα.

Διαβάστε Επίσης

"Με τη συμμετοχή μας σε κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει καθαρισμό παραλίας, νομίζω πως κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος όσον αφορά τον θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον. Αλλά δεν είναι, ασφαλώς, μόνο αυτό: Το Sustainability Summit έχει ως στόχο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, να φέρει νέες ιδέες στο τραπέζι και να ανοίξει διάλογο σχετικά με το πώς θα ενεργοποιηθεί η συνείδηση όλων στη βιομηχανία του μπαρ προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε κάτι μεγαλύτερο", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Giacomo Giannotti.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.