Μία τεκίλα από τον Nobu Matsuhisa

Ο εμβληματικός σεφ και εστιάτορας παρουσιάζει τη Nobu Rare 2008 Reserve, σε συνεργασία με την QUI Tequila.

Η τεκίλα του Νόμπου Ματσουχίσα στο Matsuhisa Athens © Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

"Mπορείς να διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι μία πόλη, αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Nobu σε αυτήν" είχε πει κάποτε η Μαντόνα σχετικά με την εστιατορική αυτοκρατορία που ο Nobu Matsuhisa έχτισε σε κάθε γωνιά του κόσμου, σημαδεύοντας μία ολόκληρη εποχή του πλανήτη Γεύση. Σήμερα, στα 74 του πια χρόνια, ο Ιάπωνας σεφ και restaurateur συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, όχι απαραίτητα για να δικαιώσει τη βασίλισσα της pop, αλλά -κυρίως- γιατί το φαγητό και η μαγειρική είναι η ίδια του η ζωή. Δε σταματά όμως στιγμή να εξερευνά και καινούριους γευστικούς ορίζοντες. 

Nobu Matsuhisa Athens 2023

Μία από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του δεν αφορά κάτι που μπαίνει στο πιάτο αλλά στο ποτήρι. Κι αυτό γιατί ο Nobu San ενώνει τις δυνάμεις του με την QUI Tequila, σε μία συνεργασία με βασικό της αντικείμενο μία premium limited edition παλαιωμένη τεκίλα με περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η Nobu Rare 2008 Reserve δημιουργείται με ένα μείγμα αγαύης που συλλέχθηκε το 2007 και το 2008 και παλαιώνεται σε παραδοσιακά δρύινα βαρέλια για αμερικανικό ουίσκι, πριν ωριμάσει σε δεξαμενές από ατσάλι.

Η τεκίλα του Νόμπου Ματσουχίσα

Μάλιστα, είναι μια από τις πρώτες κυκλοφορίες τεκίλας που επικεντρώνεται στο έτος συγκομιδής της αγαύης. Προσφέρει μια πλούσια και ευφάνταστη γεύση με νότες από αμύγδαλο, βανίλια, μπαχαρικά, μαύρο πιπέρι, κεράσι και καφέ. Η απαλή και στρογγυλή υφή της ενισχύει την πολυπλοκότητα των αρωμάτων της, αφήνοντας μια ευχάριστη επίγευση με διάρκεια.

Τεκίλα Nobu Matsuhisa 1

"Είμαι λάτρης της τεκίλας εδώ και χρόνια. Πράγματι, μετά από κάθε επιτυχημένο opening ενός Nobu εστιατορίου, είναι παράδοση να κάνει η ομάδα μας μια πρόποση με ένα ποτήρι τεκίλας. Ωστόσο, η ποιότητα, η δροσιά των γεύσεων και η ανώτερη πολυπλοκότητα της παλαιωμένης QUI Tequila, είναι τα στοιχεία που μεταφέρουν το ποτό αυτό σε ένα άλλο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία αυτή και ενθουσιασμένοι που φέρνουμε κάτι νέο στα χέρια των πελατών μας. Ένα προσωπικό μου tip είναι να χρησιμοποιείτε το Nobu Crispy Rice σαν palette cleanser, για να απολαύσετε την καλύτερη δυνατή γεύση που προσφέρει η Nobu Rare 2008 Reserve" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Nobu Matsuhisa, με τον συνιδρυτή και δημιουργό της QUI Tequila, Medhat Ibrahim, να τονίζει πως "η αποστολή των δύο brands έρχεται σε απόλυτη αρμονία, καθώς τόσο η Nobu όσο και η QUI δημιουργούν προϊόντα με βάση την καλύτερη ποιότητα συστατικών. Η φιλοσοφία της QUI να χρησιμοποιεί καθαρά και απλά συστατικά, χωρίς καμία προσθήκη, αποτελεί βασικό συστατικό στη δημιουργία αυτού του όμορφου και καινοτόμου προϊόντος".

Η Nobu Rare 2008 Reserve είναι διαθέσιμη σε όλα τα σημεία Nobu παγκοσμίως και στην ιστοσελίδα quitequila.com, ενώ στην Ελλάδα διατίθεται στο "Matsuhisa Athens", στο "Matsuhisa Mykonos", στο "Matsuhisa Paros" και στο ξενοδοχείο "Nobu Hotel Santorini". 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.