Στη "Hytra" θα καθίσεις (και) στο μπαρ

Κάτι ενδιαφέρον και νόστιμο τρέχει στη μπάρα του βραβευμένου εστιατορίου.

Στο μπαρ της Hytra © Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Είναι μάλλον περιττό να πούμε πως η "Hytra" αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εστιατόρια της αθηναϊκής και κατ' επέκταση ελληνικής σκηνής. Είναι όμως και γεγονός πως αποτελεί και ένα από εκείνα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα την τελευταία διετία. Βλέπεις, η αποχώρηση του Τάσου Μαντή, η διαδοχή του από τον Γιώργο Κατάρα και η εκ νέου παράδοση σκυτάλης για το ρόλο του head chef στον Γιώργο Φελεμέγκα απασχόλησαν όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα άπτονται του γαστρονομικού χώρου στην πόλη. 

Σε κάθε περίπτωση, το εστιατόριο στη στέγη της Στέγης παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι βραβεύσεις με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin. Στη "Hytra" ωστόσο, πέρα από τις δημιουργίες του a la carte μενού αλλά και τα degustation (δύο γευσιγνωσίας, χορτοφαγίας, Σαρακοστής), υπάρχει μία επιπρόσθετη γευστική κατεύθυνση με τερέν την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στα ορεινά της λεωφόρου Συγγρού. 

Κάτι τρέχει στο μπαρ

Εκεί ακριβώς και σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό και κοσμοπολίτικο setup, ο σεφ Φελεμέγκας μαζί με την ομάδα του μπαρ -με επικεφαλής τον mixologist Χάρη Πλέσσα- παρουσιάζουν ένα tapas & coktails combo, ενώνοντας τη βραβευμένη κουζίνα του εστιατορίου με τη δημιουργικότητα του team εντός της μπάρας. 

Ποτά βασισμένα σε κλασικές συνταγές, με μοντέρνα προσέγγιση και ενδιαφέροντα twists σερβίρονται μαζί με εκλεκτές μπουκιές. Ένα άρτιο crystal bread με λούντζα Τήνου και βότανα σε πίκλα, ένα πληθωρικό γαλατόψωμο με παστιτσάδα ουράς μόσχου και μαγιονέζα γαρίδας, μία tostada πατάτας με καλαμπόκι και καπνιστό βούτυρο, ένα ευφάνταστο μάφιν φάβας με καπνιστή σαρδέλα, ένα sponge ρίγανης με γραβιέρα και bio μαύρο χοίρο και μία γαλατόπιτα από κολόστρα Καλαβρύτων συνθέτουν το γευστικό παζλ στη δεύτερη περίπτωση, καταφέρνοντας να δώσουν ένα πειστικό όσο και ενδεικτικό sneak peek της φιλοσοφίας του Γιώργου Φελεμέγκα.

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 1

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 4
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 2

Στο τερέν του πίνειν, τα standards είναι εξίσου υψηλά, ενώ τα cocktails -συνολικά πέντε- προσφέρονται φυσικά και σε συνεργασία με τα πιάτα των βασικών μενού και στο εστιατόριο. 

Το Yellow Martini είναι ένα από τα πιο 'εναλλακτικά' που θα βρεις στην πόλη (πάντοτε της κατηγορίας που μαρτυρά το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του), με το παλαιωμένο τσίπουρο (Αγιονέρι) να συμπλέει αρμονικά με βοτανικό λικέρ, ανανά σε ζύμωση και λάδι καλέντουλας.

Οι λεπτές του νότες το καθιστούν ιδανικό starter για κάθε περίσταση της γευστικής δημιουργίας του "Hytra". Αυτή δεν είναι η μόνη παραλλαγή του Martini που θα βρεις εδώ, καθώς υπάρχει επίσης και το αρκετά πιο έντονο Hazelnut (με βότκα, ψημένη και αλατισμένη φουντουκόψιχα, μέλι και ακατέργαστο κακάο).

Διαβάστε Επίσης

Για τους fans των κλασικών γλυκόπικρων απεριτίβι, το Bitter Berries θα κάνει τη δουλειά (με Campari, λικέρ πορτοκαλιού, σόδα φράουλας και ραβέντι) ενώ οι αντίστοιχοι του Negroni θα δουν έναν άλλο κόσμο να ανοίγεται μπροστά τους με το Gold Dush, στο οποίο gin infused με πορτσίνι συνυπάρχει με λικέρ από πευκοβελόνες και κουκουνάρι, με το βάμμα από κίτρινη γεντιανή να δίνει τον -απροσδόκητο για το genre- χρωματικό τόνο. 

Τάπας και κοκτέιλ στη Χύτρα 3
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Τέλος, το Lemon Leaf ενδείκνειται για τους φίλους της αγαύης, συνδυάζοντας τεκίλα και μεσκάλ, μαζί σόδα από φύλλα λεμονιάς, έλαια από λάιμ και λουίζα και ένα αλάτι μαϊντανού στο πλάι του ποτηριού. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.