Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Μερικές πρόσφατες αφίξεις που κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρουσες τις νύχτες μας.

Νέα μπαρ της Αθήνας 2022

Η Αθήνα, τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύει μία μεγάλη αγάπη για τη ζεστή αγκαλιά της μπάρας και το αποτέλεσμα μάλλον αποζημιώνει όλους εκείνους που, εντός ή εκτός αυτής, θα βγαίνουν πάντοτε στα μπαρ. Ως εκ τούτου, δε σταματούν στιγμή να εμφανίζονται καινούρια μέρη που φιλοδοξούν αρχικά να εντυπωσιάσουν και μετέπειτα να καθιερωθούν. Τα νέα μπαρ της πόλης λοιπόν και η πιο πρόσφατη φουρνιά τους.

"Julep"

To νέο cocktail bar του ομίλου "Δειπνοσοφιστήριον" μας συστήνεται σαν ένα 'fine drinking joint' και το συναντά κανείς μέσα στη στοά ΣπυροΜήλιου, στο CITY LINK. Ο  mixologist Άρης Χατζηαντωνίους έχει βάλει την προσωπική πινελιά του, με το backgroung story του μπαρ να εμπνέεται από την ιστορία του cocktail Mint Julep. Κλασικές και signature προτάσεις από την ομάδα του μπαρ, πλαισιώνονται με εκλεπτυσμένο bar food όπως beef yakitori, φαλάφελ παντζαριού, popcorn chicken karaage κ.α., με τη σφραγίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Info: Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα, τηλ. 210 3211315

"Ραντάρ"

Μετρά κάτι λιγότερο από 15 ημέρες παρουσίας αλλά αυτό το μπαρ (που ξεκινά ως all day) στην Ηλιούπολη έχει αρχίσει να ακούγεται εντόνως πολύ πιο μακριά από τα σύνορα της περιοχής. Στο "Ραντάρ", ο χώρος είναι μίνιμαλ έως γυμνός, με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες και μία περίπου sci fi κατασκευή να δίνει τα φώτα της (κυριολεκτικά). Το δίπολο premium spirits-φρέσκα φρούτα είναι εκείνο που προσφέρει ζωή στο κομμάτι των signature ποτών, που πλαισιώνονται με πολύ προσεγμένο bar food. Το τελευταίο πατά κυρίως στο τερέν του χοτ ντογκ και των τάκος. Παράλληλα και συμπληρωματικά, παίζει (και) το ρόλο του flagship store της Brewdog.

Info: Κοτζιά 22, Ηλιούπολη

> Διάβασε ακόμη: Πού και τι θα φας στο food village του Συντάγματος

"Ντισκομπάλα"

Ολόφρεσκο disco bar, που βασίζεται στη νοσταλγία, αναπολεί τα 70s, τα 80s και τα 90s -τιμώντας τα και με το παραπάνω μουσικά- και φιλοδοξεί να αναβιώσει το πνεύμα της ντισκοτέκ σε ένα μπαρ του σήμερα, όπου όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι και, κυρίως, όλοι θα μπορούν να χορέψουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Στον pop και πολύχρωμο χώρο της "Ντισκομπάλας", τα βράδια σου θα γεμίσουν μ’ εκείνες τις επιτυχίες που έπαιζαν non stop σε ραδιόφωνα, πικάπ, walkman και MTV.

Info: Δελφών 4, Κολωνάκι, 210 3637752

> Διάβασε ακόμη: Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

"The Misfit"

Περίπου στις αρχές Νοεμβρίου, ένα από τα πιο ζωντανά όσο και δραστήρια κομμάτια της πόλης στο section του μπαρ, απέκτησε μία ακόμη ξεχωριστή επιλογή. Παρότι το όνομα του παραπέμπει προς μάλλον αντίθετη κατεύθυνση, τα πάντα στο "The Misfit" είναι προσεγμένα, σε έναν όμορφο χώρο εντός ενός νεοκλασικού κτιρίου. 

Info: Πραξιτέλους 14, Αθήνα, τηλ. 6936 758660

> Διάβασε ακόμη: Τα φώτα και πάλι στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

"Τιγρέ"

Η Μαυρομιχάλη συνεχίζει να 'ανθίζει' με ολοένα και περισσότερα spots να κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτήν και μερικά ακόμη να αναμένονται. Η πιο πρόσφατη άφιξη είναι αυτό το πολύχρωμο και χαλαρό all day bar με το ιντριγκαδόρικο όνομα. Στο "Τιγρέ"  λοιπόν, οι ημέρες ξεκινούν με απλά και νόστιμα εδέσματα κάπου ανάμεσα στο brunch και το comfort food και τελειώνουν με ωραίες μουσικές (από ρέγκε και φανκ μέχρι dark wave, electro και πανκ) και φροντισμένα ποτά. Τα (λίγα) signature cocktails υπογράφει ο Κωνσταντίνος Σαμπανιώτης (που πιθανότατα γνωρίζεις από το "Λοκάλι").

Info: Μαυρομιχάλη 98, Eξάρχεια, τηλ. 210 3631232

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.