Ανεβάζοντας την μπάρα: 12 έξοχα μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

ΜΠΑΡ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2022 Retire @Ergon House

Μπαρ σε ταράτσες. Αρκούν αυτές οι τρεις λέξεις για να αντικατοπτρίσουν πλήρως μία από τις πιο έντονες αθηναϊκές επιθυμίες κατά τη διάρκεια του θέρους. Όχι άδικα. Η όποια πανοραμική οπτική της πρωτεύουσας, συνήθως με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό κάπου τριγύρω, με ένα καλοφτιαγμένο ποτό στο χέρι, ωραίες μουσικές και χαλαρό mood βοηθά στο να μοιάζει συντομότερος ο χρόνος μέχρι τη μετάβαση στο νησί. Ή κάνει λίγο πιο ομαλή την -για οποιαδήποτε λόγο- παραμονή στην πόλη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Καταλήγουμε σε κάποια από τα πιο σαγηνευτικά ταρατσάτα μπαρ της Αθήνας.

Οι κλασικές αξίες

Το μπαρ στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου "The Athenian Callirhoe" ήταν ένα από τα πρώτα rooftop bars της αθηναϊκής σκηνής. Φέτος, έχει ανανεώσει το μενού του, συνεχίζοντας να αποτελεί σημείο αναφοράς της προσιτής πολυτέλειας στην πόλη. Η κάρτα των signature cocktails ακολουθεί την παγκόσμια τάση του redifined simplicity και συμπληρώνεται από καλοδιαλεγμένες ετικέτες κρασιών και το πεντανόστιμο fingerfood.

Μία ακόμη διαχρονική επιλογή βρίσκεται στην πίσω μεριά του "GB Roof Garden", αποτελώντας το κρυφό χαρτί της Μεγάλης Βρεταννίας. Στο "Bar 8" τη διαφορά κάνουν η όμορφα φωτισμένη ξύλινη μπάρα με τον Λυκαβηττό στο background και οι κρεμασμένοι κήποι πλησίον αυτής, που αλληλεπιδρούν ιδανικά σε ένα πανέμορφο αστικό καλοκαιρινό σκηνικό.

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Στα all time classics δε θα μπορούσαμε να μη μετρήσουμε το "A for Athens", που είναι από τα bar που ανανέωσαν την εμπειρία του ποτού σε ταράτσα. Παραμένει από εκείνα τα spots που οι αγγλόφωνοι επισκέπτες ονοματίζουν breathtaking και οι tech friendly/ social media freaks δε σταματούν να φωτογραφίζουν με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τους τηλέφωνα.

A FOR ATHENS
To A for Athens

Στην ίδια ακριβώς κατηγορία μπορεί να ενταχθεί και το "Thea Terrace Bar & Restaurant", στην ταράτσα του "Central Hotel". Για δέκατη χρονιά, αποτελεί ένα αγαπημένο "κρυφό" roof του κέντρου, με μαγνητικό σκηνικό και μπάρα που μιξάρει κλασικές συνταγές με έξτρα καλοκαιρινή διάθεση.

Τα instant hits

Couleur Locale
To Couleur Locale

Κάποια άλλα μπαρ σε ταράτσες πάλι, ήρθαν και άρχισαν να συζητιούνται αμέσως, για όλους τους σωστούς λόγους. Τέτοιο ακριβώς είναι το "Couleur Locale". Το αγαπημένο all-day spot ξεδιπλώνει μπροστά μία από τις πλέον πανοραμικές θέες της Αθήνας κα, παράλληλα, διατηρεί πάντοτε τη χαλαρή, comfy ατμόσφαιρά του και τη χαρούμενη party διάθεση.

> Διάβασε ακόμη: Τι παίζει στο "Line", έξι μήνες μετά

Instant hit είναι σίγουρα και το "Λοκάλι", που διαθέτει μία από τις πιο feelgood ταράτσες. Φέτος -στην τρίτη χρονιά της λειτουργίας της- τοποθετεί στην καρδιά της μπάρας της την τεκίλα, με ένα ενδιαφέρον μενού που τιτλοφορείται The Cicadas Blues (Τα Μπλουζ των Τζιτζικιών).

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ ΤΑΡΑΤΣΑ
Το Λοκάλι

Στην ίδια κατηγορία με τα προαναφερθέντα μπαίνει και το "Retiré". Σε αυτό, "Ergon" και "The Clumsies" ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας το minimal-boho μέρος, που δείχνει να ταιριάζει άψογα τέλεια στη φιλοσοφία και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών. Η "καντίνα" σερβίρει θαυμάσια cocktails και ποτά με φόντο την Ακρόπολη.

Υψηλή αισθητική, ωραίο περιβάλλον, θαυμάσια θέα, έξοχη κουζίνα του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη. Σε αυτούς τους λόγους οφείλεις να προσθέσεις και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο κομμάτι του μπαρ από τον Φώτη Κουλέτο και την ομάδα του, και έτσι έχεις όλες τις αφορμές για να βρεθείς στο "The Zillers".

To "Manouka" ειδικεύεται στο κρασί, έχοντας παράλληλα και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές. Πριν από αυτά όμως, ο επισκέπτης απολαμβάνει την αίσθηση οικειότητας που προσφέρει η προσεγμένη ταράτσα του, με τη μοναδική θέα και μία οπτική της Ερμού που δύσκολα έχεις παρατηρήσει στο παρελθόν.

Δεν θα μπορούσαμε επίσης να παραλείψουμε και το "MiraMe", η έξοχη βεράντα του οποίου συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ιδιαίτερων της πόλης, με μία ανεμπόδιστη θέα της Ακρόπολης, της Αγοράς και των υπόλοιπων μνημείων του κέντρου της πρωτεύουσας. Μαζί με αυτά, 'σερβίρονται' και προσεγμένα cocktails από την ομάδα του μπαρ του.

> Διάβασε ακόμη: Το "Knave" στρέφει τα φώτα στην Ασκληπιού

Το wow factor διαθέτει και το "The Foundry Rooftop Garden", στην κατάφυτη κορυφή του "The Foundry Suites Athens". Εκεί, φιλοξενείται ένα διαφορετικό speakeasy μπαρ, τυλιγμένο από έναν πανέμορφο κήπο, βγαλμένο από παλαιότερες αθηναϊκές δεκαετίες. Σε αυτό, η bartender Αναστασία Τριανταφυλλίδη αναδεικνύει φρέσκα μυρωδικά, φρούτα και μπαχαρικά της ελληνικής γης και της Μεσογείου σε 12 cocktails εμπνευσμένα από το ελληνικό δωδεκάθεο.

Η πιο νέα άφιξη

The Rooftop Athens @Selina στην πλατεία Θεάτρου
The Rooftop Athens

… ακούει στο όνομα "The Rooftop Athens". Η ομάδα των "Noah", "Lost", "Diego"' επιμελείται το μπαρ στην κορυφή του nomadic lifestyle ξενοδοχείου Selina, στην πλατεία Θεάτρου. Ανέμελο στιλ, ενδιαφέροντα events και μία προσεγμένη λίστα ποτών από τον Βασίλη Νικήτα.

Περισσότερες πληροφορίες

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Bar 8

(ξεν. «Grande Bretagne») Βασ. Γεωργίου Α΄1, Πλ. Συντάγματος
  • Bars

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Foundry Rooftop Garden (The)

Σαρρή 40, Ψυρρή
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.